Milky design
Image default
Gezondheid

Het positieve effect van fysiotherapie op diabetes

Het lichaam van personen met diabetes mellitus maakt geen insuline meer aan, of hun lichaam reageert daar niet meer op. Als gevolg daarvan komt de glucose niet in de lichaamscellen terecht, waardoor het gehalte aan bloedsuiker te hoog oploopt. Diabetes type I is een auto-immuunziekte, terwijl diabetes type II gedeeltelijk erfelijk kan zijn bepaald, maar sterk beïnvloed wordt door leefstijl. Beide vormen kunnen op de lange termijn complicaties opleveren. Specialistische fysiotherapie heeft op diabetes een bewezen positief effect.

Invloed op gewicht en insulinegebruik

De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van diabetes. Lichaamsbeweging is namelijk extra belangrijk; dit verlaagt het glucoseniveau in het bloed. Vooral bij diabetes type II speelt dit een rol. Door regelmatig en op de juiste manier te bewegen, heeft uw lichaam minder insuline nodig om goed te kunnen functioneren. Bovendien leidt ook gewichtsverlies tot verbetering van het ziekteverloop. Bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark bestaat een speciaal programma voor diabetespatiënten. U kunt zich er telefonisch of via het aanvraagformulier op de website aanmelden.

 

 

Speciaal beweegprogramma voor diabetespatiënten

Fysiotherapie bij diabetes heeft een directe invloed op de insulinegevoeligheid en leidt tevens tot veranderingen in uw lichaamssamenstelling. Het beweegprogramma bij diabetes van het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark heeft een duur van twaalf weken. Het programma fysiotherapie voor diabetespatiënten wordt door gecertificeerde therapeuten uitgevoerd. Zij bieden u ook persoonlijke leefstijladviezen.

 

Overige behandelvormen

Bij dit fysiotherapeutische centrum kunt u overigens terecht voor veel meer behandelvormen. Zo wordt er onder andere bekkenbodemtherapie, manuele therapie, neurorevalidatie en dry needling in Veenendaal aangeboden. Dry needling in de omgeving van Veenendaal is een behandeling waarbij naalden in pijnveroorzakende triggerpoints (spierknopen) worden geprikt. Er wordt geen gebruik gemaakt van vloeistoffen. Dry needling nabij Veenendaal kan tal van spierklachten verlichten en heeft na reeds enkele behandelingen al een merkbaar effect. Op de website van het centrum vindt u een totaaloverzicht van alle aangeboden behandelvormen.