Laat u uw vloerverwarming aanleggen of doet u het zelf?

Klust u zelf graag? Dan kunt u uw vloerverwarming zelf aanleggen! Dat is kosten besparen met vloerverwarming. Bij de specialist vindt u vaak een aantal doe-het-zelf pakketten. Deze pakketten bevatten alles wat nodig is voor het aanleggen van vloerverwarming. Zo kunt u snel zelf aan de slag! U moet dan nog wel de specialist om advies vragen, vooral wat voor soort vloerverwarming u moet hebben voor uw vloer. Bent u zelf niet zo handig, en laat u het liever aan een vakman over, dan kan dat ook. Zo kunt u zelf kiezen hoe u vloerverwarming aangelegd wil hebben.

Last van allergieën? Kies voor vloerverwarming!

Bent u allergisch voor allerlei zaken? Bijvoorbeeld voor stof in huis? Traditionele radiatoren kunnen hier voor een groot deel aan bijdragen. Ze zorgen namelijk voor luchtcirculatie en dat zorgt er weer voor dat stof niet blijft liggen, maar rond gaat dwarrelen. Ook voor mensen die een aandoening aan de luchtwegen hebben, kan dit erg vervelend zijn. Het is in deze gevallen dan ook zeker aan te raden om de radiatoren te verwijderen en vloerverwarming aan te laten leggen. Met vloerverwarming heeft u geen last meer van ronddwarrelend stof en ook de luchtvochtigheid kan tot wel 12% verlaagd worden. Heeft u dus last van allergieën, dan biedt vloerverwarming u extra comfort!

Kan vloerverwarming ook bij uw vloer?

Er zijn veel vloeren geschikt voor vloerverwarming. Dus het kan ook onder uw vloer. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Dit wil zeggen dat iedere soort vloer een andere hoeveelheid warmte doorlaat. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan PVC vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer.