Milky design
Image default
Woning en Tuin

Alles over een tuinkantoor

Steeds meer mensen werken thuis. En dat hoeft niet alle dagen van de week te zijn, want je kunt er namelijk ook voor kiezen om één of twee dagen thuis te werken. Er kleven veel voordelen aan het werken vanuit huis. Je bespaart bijvoorbeeld op reiskosten en krijgt een grotere productiviteit. Tuinkantoren zijn eveneens populair en zorgen voor de perfecte oplossing voor als je thuis wil werken, maar niet in je eigen woning. Dit artikel vertelt je er alles over.

 

Wat is een tuinkantoor?

Een tuinkantoor is een gebouw in de tuin en ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en formaten. Tuinkantoren zijn daarnaast ontworpen om het gehele jaar comfortabel te kunnen thuiswerken. Het materiaalgebruik is hoogwaardig en ook aan isolatie is gedacht, waardoor je het hele jaar door kunt profiteren. In de winter is het een warme en aangename plek, terwijl het in de zomer heerlijk koel is. Je werkzaamheden kun je uitstekend uitvoeren, omdat de ruimtes van alle gemakken voorzien zijn.

 

Diverse tuinkantoren

Het uiterlijk van tuinkantoren kan heel uiteenlopend zijn. Op deze manier is er altijd een exemplaar te vinden die bij je wensen past. Zo kun je kiezen voor een gebouw gemaakt van hout, waardoor deze een duurzaam en natuurlijk karakter krijgt. Het gebruik van metaal zorgt voor een industrieel, bijzonder en eigentijdse uitstraling. Daarnaast kun je kijken naar de raampartijen. Wil je veel lichtinval, een mooi uitzicht of juist meer privacy? Alles is mogelijk.

 

Het interieur

Richt je tuinkantoor in zoals je zelf wilt. Je hebt alle vrijheid. Onderstaand schrijven geeft je meer inspiratie over de verschillende inrichtingen.

Een strak interieur wordt gekenmerkt door veel strakke lijnen. Dat kan een rechtlijnig bureau zijn met gladde oppervlaktes, waarbij je veel gebruik maakt van glazen elementen. Daarnaast is het kantoor ruim opgezet met een functioneel en zakelijk design. Wil je juist gaan voor meer warmte? Schilder de wanden in warme kleuren. Gebruik accessoires, waaronder hoogpolige vloerkleden, kussentjes en veel houten elementen. Planten doen het eveneens goed in een warm tuinkantoor, want ze voegen een huiselijke sfeer toe aan het geheel.

Daarnaast zijn er verschillende toevoegingen voor in je werkruimte. Je kunt bijvoorbeeld een toilet toevoegen. Of een kleine kitchenette voor het maken van een lekkere lunch en het zetten van koffie of thee. En niet geheel onbelangrijk: een goede digitale bereikbaarheid, zodat klanten of collega’s je altijd kunnen bereiken.

 

Ervaar flexibiliteit

Een groeiende trend is het toevoegen van extra kamers of modules aan je tuinkantoor. Er ontstaan zo geheel zelfstandige ruimtes, waardoor een bedrijf kan blijven groeien. Het nemen van extra personeel is hierdoor geen probleem. Heb je een praktijk met een aparte behandelkamer? Dan kan een extra ruimte uitkomst bieden voor meerdere beroepen.

https://myhomeoffice.nu/nl/