Milky design
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR, een voordeel en een nadeel

Voor velen kan een zakelijk auto leasen zonder BKR controle een uitkomst zijn die een dringend probleem oplost. Zo kom je namelijk gemakkelijk aan je vervoermiddel. Toch zitten er zowel voordelen als nadelen aan deze constructie. En dan gaat het niet alleen om de kosten die ermee gepaard gaan. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je op je eigen naam een auto gaat leasen. Een voordeel en een nadeel worden hier nader uitgelegd. Zo kun je een onderbouwde keuze maken of lease op eigen naam iets voor jou is.

Het grote voordeel

Uiteraard heeft auto leasen naast het kostenplaatje nog een heel groot voordeel. Als je namelijk één ding zeker weet als je een auto afneemt van een leasemaatschappij dan is het wel dit. Jouw auto is altijd net vers van de lopende band komen rollen. De kilometerteller staat nog op nul. Je bent de eerste die erin gaat rijden. Dit is voor velen niet bereikbaar als je zou moeten kopen. Dat is simpelweg te duur. Door de leaseconstructie is dit echter wel een optie. Dat betekent dus dat het ruiken van die lekkere geur van een nieuwe auto ook voor jou mogelijk kan worden.

Het belangrijkste nadeel

Het belangrijkste nadeel van auto leasen zonder BKR is ook duidelijk. Je wordt niet de eigenaar van de auto. Hoewel alles verzorgd wordt voor je moet je daarom wel rekening houden met een aantal wensen van de leasemaatschappij. Dit betekent dus dat je bijvoorbeeld onderhoud en reparaties moet laten doen bij de garage die de leasemaatschappij wenst. Je hebt hier geen eigen keuze in. Ook kan de leasemaatschappij de auto weghalen als je niet aan je betalingsverplichting voldoet. Het is dus belangrijk dat je dit in je achterhoofd houdt als je een beslissing neemt.

https://www.autoleasecentrale.nl/