Milky design
Image default
Onderwijs

Muziek activiteiten

Kunsteducatie is het lesgeven in kunst. Kunst is een brede term voor verschillende dingen. Zo valt muziek en dans ook onder kunst en die horen dus ook bij kunsteducatie. Het leuke aan kunsteducatie is dus ook dat het zo gevarieerd is. Iedereen kan het op zijn eigen manier opvatten en kan er mee doen wat hij of zij zelf wilt. Het is dus vooral voor middelbare en basisscholen een goed iets om te overwegen. Tijdens de jeugd van een mens leren ze het meeste, zo pikken ze makkelijk dingen of en onthouden ze het ook sneller. Je kan het eigenlijk zien als het fundament van de persoonlijkheid. In je jongere jaren wordt je toch gekneed door je omgeving tot een persoon die je later bent.

Cultureel zelfportret

Je opvoeding, maar ook de dingen die je meemaakt wanneer je jonger bent, hebben veel invloed op je leven later. Je zelfbeeld kan hierdoor veranderen, of gewoon je kijk op de wereld in het algemeen. Het is dus altijd goed om naar jezelf te kijken. Reflecteer op je acties en kijk naar de dingen die je doet in je leven. Een manier om dat te doen kan zijn doormiddel van kunst, een cultureel zelfportret. Doormiddel van een cultureel zelfportret kijk je naar je eigen leven en hoe kunst daar een onderdeel van is. Nu kan je die vraag makkelijk beantwoorden omdat je snel met je opdracht klaar wilt zijn. Maar als je echt goed kijkt naar je leven, dan zie je dat kunst eigenlijk overal is. Het zit misschien veel meer in je leven dan je denkt, en het heeft misschien ook wel veel meer invloed op je leven dan je denkt. Het is dus zeker een interessant onderwerp om je mee bezig te houden.

Activiteiten op school

Muziek activiteiten op school is iets wat eigenlijk nog te weinig wordt gedaan. Het wordt vaak gezien als overbodig, of iets wat tijdverspilling is. Zo zie je eigenlijk ook dat alleen de kinderen en volwassen die interessen hebben in muziek over het algemeen het leuk vinden. Zonde, want juist iets nieuws leren wat misschien buiten je interessen gebied ligt is juist zo goed voor je.

https://www.grotebroer.nl