Milky design
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je raamfolie voor gebruiken?

Raamfolie is niet alleen mooi om te zien maar het heeft soms ook een doel. Denk hierbij aan verduisteren, isoleren en anti inkijk creëren. Je kunt dit allemaal doen met folie. Je kunt raamfolie kopen bij veel verschillende winkels. Wist je dat je niet altijd naar een fysieke winkel hoeft te gaan. Je kunt ook online raamfolie kopen. Dit is erg handig als je niet graag de deur uitgaat maar wel raamfolie wilt. Wij zullen in deze blog vier mogelijkheden opnoemen. Hierdoor heb je een klein beetje een idee hoe je folie in kan zetten. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden maar we kunnen helaas niet alles opnoemen.

 

Welke types raamfolie bestaan er?

We hadden het hierboven al even kort over wat je met folie kan. Er zijn namelijk een aantal verschillende doeleinden waar je folie voor kunt gebruiken. In deze blog noemen wij een aantal doeleinden waar dit mee gedaan kan worden. Denk hierbij aan de volgende opties:

 

  • Het verduisteren van een ruimte kun je doen met verduisterend folie. De naam zegt het al, het zorgt ervoor dat de ruimte donker gemaakt wordt. Dit is voor een slaapkamer heel erg aan te raden. Er zijn veel mensen met slaapproblemen. Hiervan kan een te lichte slaapkamer een boosdoener zijn. Doordat het niet donker genoeg is maakt je lichaam onvoldoende melatonine aan. Dit zorgt ervoor dat je geen diepe slaap ervaart. Wat er weer toe lijdt dat je wakker wordt ’s nachts. Goede slaap zorgt voor rust in het hoofd en in je lichaam. Heel belangrijk dus!

  • De koude dagen zorgen helaas ook voor meer kou in huis. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat de kou naar binnen komt. Als je kou verliest door geen goede isolatie verdwijnt al je warmte naar buiten toe. Door isolerend raamfolie te gebruiken voorkom je dat dit gebeurt. Zeker met de hoge prijzen tegenwoordig is het aan te raden te isoleren. Dit is gemakkelijk te doen met raamfolie.

  • Wil je wat meer privacy in huis creëren? Dat kan gemakkelijk met anti inkijk folie. Hiermee voorkom je dat mensen gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. De twee populairste anti inkijk folies zijn gezandstraald en melkglas. Vrijwel iedereen kent deze twee types wel. 

  • In de zomer wil je natuurlijk weer de warmte tegen houden. Dit kun je gemakkelijk doen met zonwerende folie. Deze zorgt ervoor dat de warmte van de zon buitengehouden wordt. Dit is voor in hele hete zomers erg prettig. Uiteindelijk zal het natuurlijk wel iets opwarmen maar lang niet zo erg als zonder folie.

https://www.plakfoliewebshop.nl/