Milky design
Image default
Woning en Tuin

Waarom is de bartafel zo populair in de keuken?

Een dichte keuken in een aparte ruimte is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen kiezen voor een open keuken naar de woonkamer met daarbij een kookeiland of een bartafel. Deze nieuwe stijl van de keuken brengt bepaalde voordelen met zich mee en zorgt voor de verbinding tussen de ruimtes. Verder in deze blog wordt verteld waarom mensen kiezen voor bartafels als verbinding tussen de keuken en de woonkamer.

Strakke en moderne uitstraling

Een bartafel geeft een moderne look aan de keuken en de woonkamer. Door een mooi blad en een paar mooie barkukken te plaatsen creëer je een strakke, moderne en ook wel stoere look. Daarbij zorgt een bartafel ook nog een beetje voor een scheiding tussen de keuken en de woonkamer. Heel mooi natuurlijk dat het doorloopt naar elkaar, maar een bartafel geeft nog steeds het open gevoel en deelt de twee ruimtes toch mooi op. De barkrukken van de bartafel maken of kraken de algemene uitstraling. Het is mooi om voor hoge barkrukken te kiezen met kleuren die passen bij de rest van de keuken. Je kan de uitstraling ook speels maken door iets andere kleuren te kiezen. Als je de bartafel even niet gebruikt kan je ook nog mooie decoratieobjecten plaatsen. Mooie bloemen, of een leuke souvenir noem het maar op.

Gezelligheid

Als je naar de kroeg gaat en achter de bar gaat staan dan is het eerste waar je aan denkt; gezellig! Dit geldt ook voor bartafels in je eigen woning. Een bartafel zorgt meteen voor een gezellige sfeer. Zo kan je makkelijk even ontbijten, lunchen en kan je zelfs dineren. Ook zorgt een bartafel ervoor dat je kan praten met iemand die ondertussen aan het koken is. Je ziet vaak bij mensen die een verjaardag vieren, dat ze in veel gevallen meer in de keuken zijn te vinden dan in het gezelschap. Een bartafel zorgt ervoor dat het gezelschap ook in de keuken is te vinden.

Gemak

Een bartafel zorgt naast de uitstraling en gezelligheid ook voor gemak. Zo heb je bijvoorbeeld in de ochtend voordat je naar het werk gaat geen tijd om rustig te ontbijten. Dan kan je makkelijk even aan de bar staan en je voedsel snel opeten en hoef je dus niet eerst nog te gaan zitten aan de eettafel. Een bartafel bied je een extra optie om dingen te doen. Zo kan je makkelijk even de krant lezen of bakkie koffie drinken.

Een bartafel kopen?

Klinkt dit als muziek in je oren en wil je een bartafel kopen voor jouw keuken? Dan zijn er een paar punten waar je op moet letten. Er zijn ten eerste vele verschillende soorten bartafels. Zo kan je een bartafel kiezen met alleen een blad, maar er zijn ook bartafels waar opbergruimte in zit. Met opbergruimte kan natuurlijk ideaal zijn om keukenspullen kwijt te kunnen, en het kan daarbij ook niet iets toevoegen aan de stijl. Verder kunnen de prijzen uiteen liggen en is het maar net hoe luxe de bartafel moet zijn voor jou. Het is daarom goed om van te voren te weten wat je budget is voordat je gaat zoeken. Zo kan je makkelijk online even filteren. Dit brengt ons meteen naar een ander punt, en dat is dat je niet perse meer naar de meubelwinkel hoeft. Je kan nu ook makkelijk bartafels online kopen, bijvoorbeeld bij Emob. De online meubelpartijen zorgen ervoor dat je bartafel helemaal naar jouw voordeur wordt gebracht. Tot slot en de laatste tip, het is belangrijk om goed te kijken naar de barkrukken die je koopt bij de bartafel. Het mooiste is om een gehele set te kopen, maar als dat niet mogelijk is dan is het wel goed om naar de stijlen en de kleuren te kijken van de bartafel en van je keuken.