Milky design
Image default
Bedrijven

Kan je kortsluitingen voorkomen?

Je kan kortsluiting wel voorkomen maar je moet dan wel goed opletten wat je dan moet doen. Je moet je apparatuur in de meterkast ongeveer zo een 3 keer per maand checken of het nog goed werkt. Gebruik niet meer ampère dan dat het aan kan. Je moet alleen elektrische apparaten aanschaffen die een ce erop hebben staan. De CE staat voor dat het apparaat is getest en goed werkt door een speciaal bedrijf. Plaats geen snoeren tegen een tapijt of iets aan. Je kan dan de kabels schuren en het beschadigen. Wanneer je kabels beschadigd zijn dan kan er kortsluiting ontstaan.

isolatiefouten

Kortsluitingen kan je krijgen door isolatiefouten. Je kan vocht binnenkrijgen als jij de meterkast niet goed hebt geïsoleerd. De isolatiefout kan gebeuren door slijtage en ouderdom. Je moet ook goed je meterkast schoonmaken en niks raars in je meterkast doen wat er niet thuis hoort. Je moet niet van je meterkast een schoenenkast maken bijvoorbeeld. De meterkast vangt meer warmte op als er meer spullen inzitten. De meterkast krijgt dus kortsluitingen door de warmte en ook door als er te veel stof is. De stof kan je weghalen met een spuitbus die gevuld is met lucht. De meeste mensen gebruiken dat voor computers maar je kan het ook gebruiken voor in de meterkast. 

 Kortsluitingen voorkomen door elektriciens

Je kan elektriciens bellen om naar je huis te laten komen. De elektriciens kijken of je meterkast kans heeft op een kortsluiting. Ze kijken of alles nog goed werkt en als iets niet goed werkt dan melden ze het metteen en geven ze je advies over hoe je het probleem kan oplossen. Elektriciens hebben vaker voor kortsluitingen gezocht voor de klanten dus ze weten wel goed naar wat ze moeten gaan kijken en hoe ze problemen kunnen oplossen.