Milky design
Image default
Zorg

Laat bedplassen voor uw kinderen niet langer een probleem vormen in regio Schiedam

Hebben uw kinderen in de regio Schiedam nog steeds het probleem dat ze bedplassen? Bent u al bij de dokter geweest en vond hij geen fysieke oorzaak? Dat kan best! Bedplassen kan namelijk ook vaak het gevolg zijn van mentale problemen zoals stress. Wanneer de oorzaak ligt bij een mentaal probleem kan therapie een mogelijke oplossing zijn. Eén van de therapievormen die de Praktijk voor Speltherapie in Schiedam gebruikt is speltherapie. Ontdek hoe uw kind geholpen kan worden aan de hand van speltherapie.

Speltherapie? Wat is dat juist?

U vraagt zich vast af  of speltherapie een oplossing kan bieden voor het probleem van bedplassen bij uw kinderen in regio Schiedam. Daarvoor moet u natuurlijk eerst weten wat speltherapie concreet is. Bij speltherapie wordt uw kind samen met de therapeut in een spelkamer geplaatst. Die kamer ligt vol met allerlei speelgoed zoals poppen auto’s, dieren, tekenspullen, et cetera. Het kind mag zelf kiezen waar hij of zij mee speelt, terwijl de therapeut meegaat in het spel. Door samen te spelen verkrijgt de therapeut bepaalde inzichten in de denkwijze van het kind en kan hij of zij het kind makkelijker helpen bij het uiten van zijn of haar problemen. Als aanvulling op de speltherapie kunnen ook een-op-eensessies met de ouders worden georganiseerd. In die sessie worden tips meegegeven aan de ouders over hoe ze best kunnen omgaan met het probleem van bedplassen bij hun kinderen in de regio Schiedam.

Ontdek de andere vormen van speltherapie

Naast een een-op-eensessie tussen het kind en therapeut zijn er ook nog andere vormen van speltherapie die gebruikt worden. Bij spelobservatie wordt uw kind drie keer een uur in de klas en drie tot zes keer in de spelkamer geobserveerd. Op basis van die observaties wordt advies gegeven aan de ouders. Ook gezinssessies zijn een mogelijkheid. Twijfelt u toch of speltherapie een oplossing kan bieden voor het probleem van bedplassen bij uw kinderen in Schiedam? U kan bij Praktijk voor Speltherapie Schiedam altijd een vrijblijvend, gratis intakegesprek aanvragen.

https://www.speltherapieschiedam.nl/