Milky design
Image default
Dienstverlening

Wanneer gebruik je een rolsteiger?

Een rolsteiger is een steiger die bestaat uit een of meerdere werkvloeren. Een rolsteiger heeft wielen zodat je hem ook kan verplaatsen in plaats van dat je hem gebruikt op een vaste plek zoals de vaste steiger. In tegenstelling tot een vaste steiger mag een bouwvakker een rolsteiger wel zelf in elkaar zetten met z’n collega’s. Dit is zo omdat een rolsteiger in verschillende delen komt die je makkelijk in elkaar kunt zetten. Het is eigenlijk een soort bouwpakket. Om een vaste steiger in elkaar te zetten heb je wel een certificaat voor nodig, omdat een vaste steiger met heel veel losse delen komt. Als de steiger niet goed in elkaar wordt gezet dan kan het instorten.  

Wanneer wordt een rolsteiger gebruikt? 

Rolsteigers worden voornamelijk gebruikt bij lichte en staande werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan het aanbrengen van verlichting of schilderwerk. Het is handig om deze steiger te gebruiken, omdat als je gaat verven dan blijf je niet op een plek staan. Met de rolsteiger kun je jezelf verplaatsen zodat je het deel kan verven die je wilt verven. Ook kun je de wielen van de rolsteiger op de rem zetten zodat je de garantie hebt dat je stevig staat en niet valt. Het handige van een rolsteiger is dat je het maar een keer hoeft aan te schaffen. en daarna kun je de rolsteiger je er je hele leven lang van kunt profiteren. 

Let goed op welke rolsteiger je aanschaft

Rolsteigers zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je de juiste rolsteiger vindt die je nodig hebt voor je klus. het is belangrijk om de juiste rolsteiger aan te schaffen omdat je bij verschillende werkzaamheden ook verschillende rolsteigers nodig hebt, zodat je veilig kunt werken en goed kunt functioneren. Bij lichte werkzaamheden heb je bijvoorbeeld een basis rolsteiger nodig