Milky design
Image default
Toerisme

Wandelen in de buurt van Durbuy

Een klein dorpje in het Dolby-gebied. Het oude huis dat onlangs is gerenoveerd, de kerk in het centrum van het dorp, de groene gordel om me heen en tot slot het vakantiehuis waar ik naar op zoek was … een oud gebouw dat pronkt met de bouwdatum: 1801

Welke vakanties vertrekken er vanuit uw vakantiehuis?

Vanuit het vakantiehuis zijn drie mooie tochten van 2km, 5km en 12km uitgevoerd. We informeren vakantiegangers over deze renteverhogingen omdat er niet gereden hoeft te worden. Wanneer u het hek uit stapt, kunt u direct in het vakantiehuis genieten van de natuur. Laten we 5 kilometer lopen. Het is ideaal voor degenen die hun kinderen meenemen. Het kan te voet of met de fiets worden gedaan. Deze route brengt je naar het dorp Ocquier, waar je speeltuinen, bakkerijen, restaurants en vooral in de zomer … een buitenzwembad vindt! Dit is een leuke familiewandeling. Aan de andere kant is 12 kilometer lopen sportiever. Het is niet geschikt voor gezinnen met kinderen. De diverse landschappen volgen elkaar op … als een helling gaat het steeds bergop en bergaf.

En zijn er veel wandelroutes in het gebied?

De omgeving van Durbuy biedt verschillende bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers en ruiters. Er zijn echt veel keuzes! We bieden een reeks kaarten voor vakantiegangers, zodat ze er het beste uit kunnen halen. Als een vakantieganger wil dat ik een route maak voor een week wandelplezier, dan maak ik moeiteloos een divers wandelplan voor hem!

Vergeet niet dat het gebied hier bergachtig is. Het fluctueert hier continu. Sommige vakantiegangers vertrekken heel snel en zijn vol energie, klaar om vele kilometers te slijpen. Voor anderen is het enthousiasme na een paar beklimmingen vervaagd! In dit gebied kan men ook vele oude boerderijen, kastelen, molens en oude stenen bewonderen. Het architectonische erfgoed is hier werkelijk indrukwekkend.

Wat zie je tijdens deze reizen?

alle! Als u van de natuur houdt of zwakke punten heeft in oude stenen, zult u hier een goede tijd hebben. We zijn in het dal van Neblon. De rivier is ontstaan ​​in het dorp Vervoz, waar het ooit een Romeinse villa was. De rivier begeleidt je het huis uit. zeer goed. Natuurlijk zijn er ook mooie steegjes met lindebomen of heggen. In de zomer is het een echt vogelparadijs. Tijdens het broedseizoen roepen en zingen vogels. We hebben hier een heel rijk ecosysteem! In dit gebied kan men ook vele oude boerderijen, kastelen, molens en oude stenen bewonderen. Het architectonische erfgoed is hier werkelijk indrukwekkend. In feite is de situatie niet eentonig, ik denk dat dit is wat vakantiegangers waarderen.

En als je een teef wilt, is er dan een voorgesteld adres?

Op een steenworp afstand van het vakantiehuis, hier zijn twee leuke adressen, we hebben ze getest en bevonden ze goed … meerdere keren! De ideale plek om heerlijk eten te proeven. Zoals eerder vermeld, is Ocquier te bereiken door 5 kilometer te lopen. We raden een bistro-restaurant ten zeerste aan. Het heet “Le Cap des 3 provincies”. Er is een klein terras en het is gezellig tafelen. De chef is een echte “artisan designer”.

Zijn specialiteit is een gerecht met drie gehaktballen, met drie verschillende sauzen: “Shamrock Province”. Heerlijk! In het centrum van het dorp is er ook een gastronomisch restaurant “La Ferme des oliviers”. De omgeving is erg mooi. De chef kookt met lokale producten en het menu wisselt regelmatig. U kunt dit seizoen zelfs zelfgemaakte chocolade proeven! Een advies: vergeet niet te reserveren. Het restaurant was een slachtoffer van het succes en raakte al snel vol.

Wil je zelf koken?

In feite koken veel vakantiegangers in hun vakantiehuizen. We kozen voor een comfortabele en gezellige keuken! Dit is een goede plek om heerlijke gerechten te bereiden. Van mei tot oktober kan je bij de biologische winkel “Jardin Bio Pourquoi pas” terecht voor seizoensgroenten. Het ligt op 2 kilometer afstand van het vakantiehuis. Je kunt er gemakkelijk heen gaan en teruglopen. Voor onze vakantiegangers is het niet ongewoon om op zondagochtend met de auto naar de doordeweekse markt van Barvaux-sur-Ourthe of naar “La Petite Batte” in Beaumar te gaan. Wie van de sfeervolle markt houdt, mag deze afspraak niet missen! Daarnaast wandel je langs het water en speel je in de speeltuin.

Na dit alles moet de vakantie ademen!

Daarom ben ik op vakantie naar huis gegaan. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het terras of naast de heerlijke barbecue. In de herfst of winter is er nog een andere zeer gewaardeerde activiteit: schaken met familie of gezellig samenzijn met vrienden onder het vuur.

Zal uitgaan dit weekend je zeker bevredigen?

wandelen barvaux

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html