Milky design
Image default
Dienstverlening

Holnieten

Holnieten zijn kleine materialen die voor diverse doeleinden bij diverse processen gebruikt kunnen worden. In principe is een holniet niets meer dan een klinknagel die tweedelig is en zoals uit de naam ook valt af te leiden hol is. Holnieten worden onder anderen veel gebruikt bij taken die betrekking hebben tot textielindustrie of bijvoorbeeld leerbewerking.

Bijnamen voor holnieten zijn vaak jongetjes of meisjes. Over het algemeen bestaat een holniet uit metaal. Ze worden vaak geproduceerd van metalen, zoals bijvoorbeeld messing. Wat betreft de kleur is een holniet meestal zilverkleurig, maar met enige regelmaat komen ook bijvoorbeeld goudkleurige varianten wel is voor.

 

Holnieten kopen

Je kunt holnieten kopen in onder anderen bouwmarkten en in sommige gevallen tevens in woonwinkels. Over het algemeen worden ze verkocht in grote hoeveelheden. Het bestellen ervan op het internet kan vaak een stuk voordeliger zijn dan het kopen in de winkel. Vaak betaal je namelijk een stuk minder voor een evengrote partij, of je krijgt er een aantal extra bij. Een holniet heeft een ronde kop en een cilindervormige onderkant. De lengte van de cilinder kan behoorlijk variëren. In sommige gevallen worden er pakketjes verkocht met een grote hoeveelheid die allemaal een evenlange cilinder hebben, maar in sommige andere pakjes bevinden zich weer verschillende varianten met verschillende lengtes.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan 7 millimeter in combinatie met varianten van 5,6 millimeter. De hoeveelheid waarin de holnieten worden verkocht kan ook behoorlijk variëren, maar meestal is het kleinste pakje niet kleiner dan 20 stuks. Er zijn ook varianten waarbij er tot wel honderden stuks worden verkocht.