Milky design
Image default
Mode en Kleding

100% duurzame mode bestaat niet

Introductie

Op zoek naar een manier om de planeet te helpen? Mode is een geweldige plek om te beginnen. Maar zorg ervoor dat u, voordat u gaat winkelen, weet wat duurzame mode kan doen voor het milieu – en wat niet. Hier is alles wat je moet weten over duurzame mode:

Duurzame mode is een veelomvattend onderwerp.
Duurzame mode is een breed onderwerp, dus er zijn veel manieren om erover na te denken.

De eerste en meest voor de hand liggende manier om duurzame mode te definiëren, is door te kijken naar de middelen die nodig zijn om een ​​kledingstuk te maken: welke materialen, arbeid of energie is er gebruikt? Hoeveel afval is er geproduceerd bij het maken van dit kledingstuk? Wat voor impact hadden ze op de mensen en de natuur om hen heen?

Maar er zijn ook andere manieren om over duurzaamheid na te denken. Bijvoorbeeld: hoe lang blijven mijn kleren in mijn kast voordat ik ze weggooi omdat ze versleten zijn – en zo ja, waarom verwachten we dat onze kleding zo’n absurd korte levensduur heeft als de kleding van onze grootouders jaren meegaat ( of zelfs decennia!) zonder vervanging? Of hoe creëren merken goedkope stukken die nog steeds hun bedrijfswaarden weerspiegelen – waarden als kwaliteit boven kwantiteit of eerlijke beloning voor alle werknemers die bij de productie betrokken zijn – zonder afbreuk te doen aan de merkidentiteit of hun bedrijfsresultaten?

Duurzaamheid is een ongelooflijk complex onderwerp en er is veel verkeerde informatie.
Duurzaamheid is een complex onderwerp en er is veel verkeerde informatie. Het feit is dat er niet eens één definitie is van wat duurzame mode betekent – het zijn verschillende dingen voor verschillende mensen. En hoewel een deel van de verwarring voortkomt uit het feit dat duurzaamheid zo’n breed onderwerp is, komt het ook voort uit het feit dat veel mensen niet weten hoe ze met deze problemen moeten beginnen, omdat ze niet begrijpen wat duurzaamheid voor hen persoonlijk of voor hun bedrijf.

Het goede nieuws is dat er antwoorden zijn! Door een aantal grote vragen op te lossen en meer te weten te komen over specifieke producten en materialen in je garderobe, wordt het gemakkelijker om erachter te komen waar je past in deze complexe wereld van betere keuzes maken voor jezelf en voor onze planeet.

Er is niet één snelle oplossing, maar er zijn veel belangrijke overwegingen die mode duurzamer kunnen maken.
Er is geen quick fix om je modekeuzes duurzamer te maken. Maar er zijn veel belangrijke overwegingen die je kunnen helpen bij het maken van duurzamere keuzes als het gaat om kleding en accessoires.

Door tweedehands of in consignatiewinkels te kopen, wordt er minder nieuwe kleding geproduceerd en wordt afval verminderd door oude kleding opnieuw te gebruiken. Als je in een stad bent met een actieve kringloopwinkel, bekijk dan wat opties online of loop rond totdat je iets interessants vindt!

Kies zoveel mogelijk natuurlijke vezels in plaats van synthetische materialen – natuurlijke vezels zijn beter biologisch afbreekbaar dan synthetische (en zelfs in het geval van een kledingstuk van natuurlijke vezels dat is gemaakt met giftige kleurstoffen of chemicaliën, is het nog steeds beter voor het milieu dan een volledig synthetisch kledingstuk kledingstuk). Je kunt de verkoper vragen of ze weten waar het item is gemaakt; de meeste zullen het je graag vertellen als ze het weten!

Koop producten van hoge kwaliteit die langer meegaan – hierdoor ontstaat er na verloop van tijd minder vraag naar nieuwe artikelen!

Duurzame merken hebben nog steeds impact op de planeet.
Je denkt misschien: “Nou, als duurzame mode niet 100% duurzaam is, wat heeft het dan voor zin?” Het antwoord is simpel: het is nog altijd beter dan niet duurzaam. Duurzaamheid is niet alles of niets; het gaat over vooruitgang en proberen het met elke nieuwe productcyclus beter te doen. De impact van zelfs de meest milieuvriendelijke kledingmerken wordt vaak over het hoofd gezien omdat ze niet voldoen aan de verwachtingen van hun meer traditionele tegenhangers. Hun inspanningen zijn echter nog steeds het vermelden en toejuichen waard terwijl we op weg zijn naar een duurzamere toekomst.

Kledingproductie kost veel middelen, dus minder kopen is een van de beste dingen die je kunt doen voor het klimaat.
Kledingproductie levert een belangrijke bijdrage aan klimaatverandering en minder kopen is een van de beste dingen die je als individu kunt doen om die impact te verminderen. De gemiddelde Amerikaanse burger koopt 70 kledingstukken per jaar, maar draagt ​​slechts 20% van wat hij koopt. Dat betekent dat we veel kleding in onze kasten en lades hebben die misschien nooit meer worden gedragen, wat onnodig bijdraagt ​​aan de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door de mode-industrie.

Maar zelfs als we al onze kleding regelmatig zouden dragen, zou het niet veel uitmaken: volgens dit onderzoek van WRAP (een onderzoeksgroep in Londen) duurt het meer dan 1000 jaar voordat een kledingstuk op natuurlijke wijze vergaat als het wordt weggegooid. stortplaats! Dit komt omdat de meeste textielsoorten zijn gemaakt van synthetische materialen zoals polyester of nylon – die niet gemakkelijk afbreken als ze ondergronds worden begraven.

Tweedehands en uit consignatiewinkels kopen is een andere geweldige manier om de impact op het milieu te verminderen.
Tweedehands en uit consignatiewinkels kopen is een andere geweldige manier om de impact op het milieu te verminderen. Je vindt artikelen van hoge kwaliteit voor een fractie van de prijs, waardoor je minder vaak hoeft te kopen of je kledingkast hoeft te vervangen.

Als je nieuwe kleding wilt kopen, overweeg dan om alleen te kopen wat je nodig hebt. Trap niet in de valkuil om te winkelen met merken in gedachten of na te denken over hoeveel het zal kosten in termen van dollars per slijtage. Bedenk in plaats daarvan hoe vaak je een item zult dragen en of het iets is dat past bij je huidige stijl en garderobebehoeften. U kunt misschien geld besparen door meer vooraf uit te geven voor minder stukken die van hoge kwaliteit zijn en perfect passen!

Je hoeft niet perfect te zijn om deel uit te maken van de oplossing.
De sustainable fashion beweging is een geweldige manier om het milieu te helpen, maar het is belangrijk om te onthouden dat niemand perfect is. We willen allemaal beter doen, maar soms is het moeilijk om te weten wat dat specifiek voor u betekent.

Dus hier zijn enkele ideeën voor dingen die u kunt doen:

Koop waar mogelijk tweedehands kleding (veel kringloopwinkels hebben rekken vol goedkope hoogwaardige nietjes)

Verminder hoeveel kleding u koopt door uw eigen kleding te maken (of koop minder)

Conclusie

We hopen dat je genoten hebt van onze discussie over de stand van zaken op het gebied van duurzame mode en de uitdagingen. We weten dat dit onderwerp complex is, met veel tegenstrijdige standpunten en veel verkeerde informatie. Het goede nieuws is dat je niet perfect hoeft te zijn om een ​​verschil te maken voor de planeet! Door je bewust te zijn van wat er in je kleding gaat, minder te kopen als dat mogelijk is, tweedehands artikelen te kopen in consignatiewinkels of tweedehandswinkels (en zelfs zelf te beginnen), door wat je al hebt op nieuwe manieren te hergebruiken – en ervoor te zorgen dat je niets koopt alleen maar omdat het ziet er op papier “groen” uit – je zet stappen in de richting van een duurzamere garderobe die de ecologische voetafdruk minimaliseert en er toch geweldig uitziet.

https://www.fullcircleclothing.eu/