Milky design
Architectuur

Aanbouw serres

Aanbouw serres is wanneer je ervoor kiest om de serre aan de woning te bouwen waardoor het een gebouw wordt. Je hebt ook nog vrijstaande serres dat los staan van de woning maar in Nederland zien we vooral aanbouw serres.

In Nederland wordt er vaak voor aanbouw serres door het weer dat we hebben want het regent vaak. Bewoners willen de hele jaar van hun serre genieten en niet natgeregend worden als het regent wat alleen mogelijk is met aanbouw serres. Je hoeft namelijk de woning niet te verlaten om lekker in de serre te gaan zitten want het is verbonden met de woning.

Voor aanbouw serres moet er wel wat meer werk gebeuren omdat de constructie van de woning wel iets aangepast moet worden. Voordat het bouwen van de serre begint zal de aannemer kijken wat er allemaal veranderd of aangepast moet worden aan de bestaande constructie van de woning. De aanpassingen en veranderingen zullen de eerste taak zijn en pas daarna gaat het werk aan de serre beginnen. Zo kunnen ze wel gelijk in een keer door nadat de woning is aangepast en gaat het werk van aanbouw serres veel makkelijker.