Milky design
Bedrijven

waar gaat het toch allemaal heen?

Speelgoed, we hebben er allemaal mee gespeeld vroeger. En naarmate we ouder werden wilde we ook steeds ander speelgoed hebben. In het begin waren we bijvoorbeeld tevreden met onze houten schommels en buiten speeltoestellen en als tieners wilde we juist bijvoorbeeld een Playstation hebben. Ondanks dat er steeds weer nieuw speelgoed bij kwam deden we het oude speelgoed niet weg. We hebben allemaal last van deze verzamelwoede en dat is niet gek. Aan al ons speelgoed zit namelijk ook een sentimentele waarde, waardoor we niet goed afstand kunnen nemen van het speelgoed.

Het mooie aan speelgoed is dat het vaak enorm lang mee kan gaan. De economische waarde van speelgoed is dus heel hoog. Doordat het speelgoed zolang meegaat kunnen we het ook doorgeven aan nieuwe generaties. Denk maar aan je eigen kinderen. De knikkers die altijd op zolder gelegen hebben komen nu goed van pas om door te geven aan je zoon of dochter. Naast dat het een enorme sentimentele waarde heeft is speelgoed ook enorm prijzig. Daarmee word niet de prijs van speelgoed hoe het nu in de winkel ligt bedoeld, maar het oude speelgoed wat nu enorm veel waard is. Bijvoorbeeld Pokémon kaarten zijn tegenwoordig honderden euro’s waard. Waar je je Pokémon kaarten vroeger voor enkele euro’s in de winkel kocht zijn ze nu enorm veel waard. Veel mensen die ze vanuit sentimentele waarde niet konden weg doen hebben dus enorm veel geluk gehad. Het is tegenwoordig ook een trend om te gaan spelen met oud speelgoed. Dit is een van de redenen waarom de prijzen van het oude speelgoed enorm stijgen.

Speelgoed is dus iets waar we ons hele leven mee bezig zijn. Zeker omdat het ook komt in verschillende soorten en maten. Het is dus verstandig om nog eens goed rond te kijken op zolder tussen de oude spulletjes, want misschien ligt daar wel een goudmijn tussen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/