Milky design
Energie

Energie besparen? Tips van uw loodgieter

In Nederland bedraagt de gemiddelde energierekening 1.750 euro per jaar. Per huishouden wordt gemiddeld 1.473 m3 gas en 3.000kWh elektriciteit per jaar verbruikt. Er gaat dan ook ongeveer 1.000 euro op aan gas en 650 euro aan stroom, de overige 100 euro gaat naar de vaste kosten. Naast een besparing van kosten is energiebesparing natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarom geven de experts van TFK Loodgieter Amstelveen u graag enkele tips om energie te besparen.

Gasverbruik en isolatie tellen ook mee

Huishoudens verbruiken nu 35% minder gas dan tussen 1995 en 2015. De reden hiervoor is dat we minder gas verbruiken voor de verwarming, omdat een cv-ketel veel zuiniger is geworden. Daarom raden we aan om een goede cv-ketel aan te schaffen, zoals de HRe cv-ketel. Deze ketel genereerd per jaar ook 20% van jouw stroomkosten. Wat ook meehelpt is regelmatig cv-ketel onderhoud door een vakman. Zo blijft de ketel optimaal werken. Het verbruik aan gas voor douchen is onveranderd gebleven door de jaren heen.

De laatste jaren zijn onze huizen ook veel beter geïsoleerd. Door een betere isolatie behoudt het huis ook meer warmte, waardoor het gasverbruik ook naar beneden gaat.

Aanschaffingen die veel besparen, gebaseerd op de gemiddelde eengezinswoning

Zonnepanelen: Het aanschaffen van 10 zonnepanelen met een piek van 2700 Watt kost 4.400 euro. Door deze aanschaffing bespaar je gemiddeld 600 euro per jaar. Deze investering heb je ongeveer na 8 jaar terugverdient. En zoals iedereen weet zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu!

Het isoleren van de vloer op de begane grond: De gemiddelde eenmalige kosten zijn ruwweg 1.800 euro voor het isoleren van de vloer. Door deze investering bespaar je gemiddeld per jaar 220 euro. Deze investering heb je ongeveer na 8,5 jaar terugverdient.

Isoleren spouwmuur: De snelst terugverdienende investering op dit moment is het isoleren van de spouwmuur. Deze investering kost gemiddeld 2.100 euro. Het isoleren levert je per jaar gemiddeld al snel 600 euro op. Deze investering heb je na 3.5 a 4 jaar terugverdient.

Isoleren van het schuin dak: Een veel voorkomende manier van isoleren is het isoleren van het schuine dak. De kosten van deze inverstering zijn gemiddeld 5.200 euro en je bespaart gemiddeld 700€ per jaar. Hierdoor verdien je ongeveer na 7.5 jaar de investering terug.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is erg handig om gas mee te besparen. Een slimme thermostaat kan al 22 procent van het totale gasverbruik besparen. Als je woning al goed geïsoleerd is of als je al zuinig omgaat met je verwarming, dan is een slimme thermstaat net zo voordelig als een gewone thermostaat. Het enige voordeel dat een slimme thermostaat dan met zich meebrengt, is dat je kan zien hoeveel je per maand/jaar verbruikt.

 

https://loodgieter-amstelveen.nu/