Milky design
Energie

Geld besparen met de energierekening

De energierekening is altijd schrikken. Al de maandelijkse voorschotten bij elkaar opgeteld, met eventueel een bijbetaling, is een flink bedrag. Begrijpelijk dat iedereen denkt; kan het wat minder? En het kan minder; tot vele honderden euro’s per jaar. En dit ieder jaar opnieuw.

Verspilling terug brengen

Ondanks dat het merendeel van de mensen zich als milieubewust omschrijft is er vaak in en rond het huis energieverspilling. Dat kunnen hele kleine dingen zijn, zoals de stand-by stand van apparatuur. Terwijl de mensen slapen lekt er toch een beetje stroom weg terwijl tijdens de nachtrust het energieverbruik nihil moet zijn. Als u slaapt is het net dat wekkertje en de buitenlamp met sensor die wat elektriciteit verbruikt, al het overige is verspilling. Nu klinkt dit als een klein beetje, anders wordt het als het iedere nacht opnieuw is, want dan tikt het flink aan. Beter is om ’s nachts zoveel mogelijk alles volledig uit te zetten. Dit gaat tot op zekere hoogte; u weet nu dat het klokje in de keuken op de magnetron ’s nachts pure verspilling is, maar daar is niets tegen te doen. Op de dag en ’s avonds is verspilling in een groter volume terug te brengen en dit vooral met wassen. Te vaak draaien de mensen een halve trommel. Beter is het om was op te sparen totdat u een volle trommel heeft. Veel wasmachines kunnen tot 5 kilo wasgoed tegelijk wassen, en zelfs als gevoelsmatig de trommel vol is, weegt de was die erin zit nog geen 5 kilo. Let ook op met verlichting. Regelmatig komt het voor dat er in de keuken een lichtje aan is terwijl iedereen in de woonkamer is. Een andere vorm van verspilling heeft meer betrekking op de gasrekening. Niet uitzonderlijk is een woning niet volledig geïsoleerd, in het ergste geval is het dak niet goed geïsoleerd. Warme lucht stijgt, dit ook in een woning, als het dak niet goed geïsoleerd is, verliest u daar heel veel warmte. In mindere mate kunt u warmte verliezen als er lekken in de isolatie zijn. Dat enkele ruitje wat geen dubbel glas is. Daar een voorzet raampje voor maken verdient u terug.

Direct geld besparen

Direct een lagere energierekening kunt u verkrijgen door over te stappen van energieleverancier. Via de sitevan easyswitch ziet u dat de besparing fors is. Door overstappen energie houdt u gemakkelijk extra geld over aan het eind van de maand.