Milky design
Zakelijke dienstverlening

Een DISC profiel en training om inzicht te krijgen hoe jij omgaat met de processierups

Hoe gaan de DISC temperamenten om met de processierups?

De processierups is een ware plaag voor mensen en voor bomen. Hoe bomen reageren op de processierups, kunnen we niet analyseren. Hoe ons menselijk brein dit doet, is wel te meten. We kunnen dit doen door afnamen van een persoonlijk DISC profiel.

Wat is een persoonlijk DISC profiel?

Een persoonlijk DISC profiel geeft inzicht in hoe iemand naar de wereld kijkt en hoe iemand anders hem of ziet? Reageert iemand direct of indirect is iemand meer op taken georiënteerd of op mensen? Op basis van deze 4 vragen wordt een Persoonlijk DISC profiel samengesteld. Zo kunnen we dus ook meten hoe iemand normaal gesproken omgaat met de processierups. Per DISC profiel beschrijven we hieronder de logische reacties per temperament.  

DISC stijlen & processierups

Vooral in het zuiden al jaren een grote overlast maar de processierups rukt steeds verder op. Hoe gaan de verschillende stijlen om met overlast?

D-stijl: De D-stijl in ons wil het liefst direct tot actie overgaan. En is genegen om zaken in eigen hand te nemen. Bijvoorbeeld met de hogedrukreiniger… Dat is in dit geval niet aan te raden, de haren met weerhaakjes en mierenzuur zullen via de lucht verspreid raken.

I-stijl: Zorgeloos de natuur instappen, in lekkere luchtige kleding en ergens neerploffen voor een spontane picknick of duik… De I-stijl in ons moet er helaas iets behoedzamer op uit gaan. En wees alert op de details (herken Eikenbomen) en schakel je S en C-stijl in.

S-stijl: Schiet niet in paniek als ze in je omgeving zitten. Je gezond verstand en voorzichtige aanpak kunnen veel hinder voorkomen. Toch in aanraking gekomen, probeer niet te krabben of wrijven. Goed wassen of spoelen met water. En was je kleding.

C-stijl: Mocht je dan toch tot actie moeten overgaan, schakel een expert in. Zelf doen? Bereid je heel goed voor, er bestaan doe-het-zelf pakketten inclusief ‘wit pak’. Weet dat de haren wel 5 jaar ‘actief’ kunnen blijven dus dit moet echt goed gebeuren. Start met bestrijden vroeg in het voorjaar.

Hoe werkt DISC

Wat is je natuurlijke manier van doen? Wat is je stijl van communiceren? Wat zijn je onbewuste drijfveren? Inzicht in ons gedrag, in hoe we iets doen en waarom we iets doen helpt ons om onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen zijn. Met deze kennis werk je prettiger en bereik je betere resultaten

Meer duidelijkheid met een DISC training

Wil je meer duidelijkheid hoe dat bij jouw zit? Hoe jij omgaat met de processierups? Dan is een DISC training de enige juiste oplossing. Met zo’n DISC training ontwikkel je kijk op je persoonlijke karakter. Wat zijn jouw behoeften, kenmerken, valkuilen en talenten? En hoe verhouden zich deze zaken bij de andere deelnemers? Nu zul je wel denken? In deze pittige tijden, hoe kan ik een gezamenlijke DISC training volgen? Tegenwoordig zijn er tal mogelijkheden om een een DISC training online te doen.

DISC training online in pittige tijden

Daar waar gezamenlijk trainen tot voor kort nog kan, is dat nu niet aan de orde. Daarom wordt voorzien in een online variant van DISC trainingen. Een online DISC training geeft hetzelfde resultaat, zonder dat je verder risico’s loopt. Wat extra leuk is bij een online DISC training, is om eigen prakrijcases in te brengen en hier samen mee aan de slag te gaan. Zo kun je de verkregen inzichten direct vertalen naar de eigen praktijk.

https://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/gedrag-en-communicatie/