Auto afstemmen – Chipping a Car Engine

Veel mensen denken dat autochippen hetzelfde is als het schakelen van auto’s of zelfs transmissie veranderen. Ze zijn echter niet helemaal gelijk, omdat de twee processen anders zijn. Auto chippen is een poging om een beschadigde of defecte verzending te repareren of te vervangen. Aan de andere kant is het veranderen van een automotor een veel ernstiger en gecompliceerd proces.

 

Voordat we in details gaan over wat er alles over is, moet je begrijpen hoe chip tuning werkt. Dit is een zeer gecompliceerde automatische reparatieprocedure. Het vereist gespecialiseerde kennis, veel ervaring en expertise, en natuurlijk veel geld. Voordat u dit automatische reparatieproces thuis mag uitvoeren, moet u een van de verschillende tests doorgeven.

Meestal is het verdeeld in drie categorieën.

 

De eerste wordt genoemd Remap de motor. In deze categorie vindt u alle informatie over het exacte probleem, de mechanische oorzaken, de verplaatsing van de motor die kan worden bereikt en de kosten die kunnen worden opgeslagen met chiptuning. Nadat u deze test met succes hebt voltooid, kunt u de nieuw verworven kennis toepassen op uw auto Chipping-taak. De kosten die bij het gehele proces zijn betrokken, zijn de kosten voor het afrekenen van de motor, voor arbeids- en materiaalkosten, en ten slotte, de diagnostische haven die nodig is voor de reparatie.

 

De tweede wordt PRESTATIE REMAP genoemd. In deze categorie vindt u alle informatie over het exacte probleem, de mechanische oorzaken, de verplaatsing van de motor die kan worden bereikt en de kosten die kunnen worden opgeslagen via chiptuning. Nadat u nogmaals hebt gepasseerd, kunt u de prestatievernoepingstest doorstaan, kunt u uw nieuw verworven kennis toepassen op uw auto-chipping-taak. De kosten die in deze stap zijn betrokken, zijn de diagnostische adapter, de brandstofverbruiksmeteradapterkabel, de Superchips, en ten slotte van de chip-upgradeset.

 

Het derde type staat bekend als de reverse engineeringtechniek.

Dit is een gespecialiseerde methode die de hulp van een professional van een gerenommeerd bedrijf vereist. Deze techniek vereist een expert om de auto handmatig af te stemmen zonder de tools van chiptuning te gebruiken. Wanneer dit wordt uitgevoerd door een professioneel autoschippingbedrijf van een gerenommeerd bedrijf, kan het eindresultaat erg goed zijn, maar dit proces is vrij duur.

 

De laatste heet chips voor chiptuning. Dit is een speciale techniek waarmee auto-tuning-experts speciale tools gebruiken die kunnen worden gebruikt om bepaalde chips te verwijderen en ze te vervangen door nieuwe. De chip kan worden genoemd als het hart van de motor, omdat het de kern is van de werking ervan. Door de vervanging van het motorhart op uw auto uit te voeren, kunt u de prestaties van uw motor verbeteren. Dit wordt ook genoemd als het motorherstel.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance