Milky design
Image default
Dienstverlening

Welke aandachtspunten zijn er tijdens het wrappen van je keuken?

Wrap je Keuken! Het is tegenwoordig helemaal in. Het is een snelle en voordelige manier om de kastjes in je keuken een update te geven. Dit is perfect voor als je uitgekeken bent op je keuken, maar niet toe bent aan een hele renovatie. 

Wat voor soorten folie zijn er?

De stickers die op de kastjes gaan, heten eigenlijk vinyl wrap. Deze wrap is in alle soorten kleuren en prints verkrijgbaar. Zo kan je je keuken helemaal je eigen maken. Er zijn verschillende soorten folie.

Hoogglans folie

Hoogglans folie zorgt voor een luxe uitstraling. Deze vinyl wrap heeft een extra laagje die zorgt voor een prachtige glans. Zo heb je in een handomdraai je oude keuken getransformeerd in een mooie luxe keuken.

Matte folie

Matte folie creëert een moderne en strakke look. Deze folie weerkaatst geen licht en zorgt daarom voor een rustige sfeer. Er zijn heel veel verschillende soorten matte folies verkrijgbaar. Voor ieder wat wils. U kunt bij de neutrale tinten blijven, maar ook de kleurrijke kant opgaan door voor blauw of groen te gaan. 

Folie met opdruk

Wil je meer dan een folie met een kleurtje, kies dan voor folie met opdruk. U kunt zo makkelijk een kunststof kastje omtoveren in een kastje met een marmer of beton print. U kunt hierbij denken aan allerlei soorten patronen en prints. 

Tips voor het wrappen

Meer dan alleen keukenkasten

De wrap is niet alleen voor de kastjes in de keuken. De wrap kan ook op het aanrecht. Hier bestaat een speciale wrap voor. Ook kunnen de tegels van de achterwand een andere look krijgen met behulp van een folie die speciaal voor de tegels is. Daarnaast zou je ook de koelkast kunnen wrappen. 

In combinatie met de badkamer

Voor de badkamerkastjes bestaat er ook een wrap. Als u zowel de keuken als de badkamer wilt transformeren, doe dit dan tegelijk. Zo bespaart u op arbeidskosten. De specialist is in de meeste gevallen met beide klussen klaar binnen een dag en zo bespaart u dus op rijkosten.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat de kastjes helemaal schoon zijn als u gaat wrappen. Zorg ervoor dat ze helemaal vet- en stofvrij zijn als de specialist begint. Dit zou u ook aan de specialist kunnen overlaten, maar zelf heeft u dit ook heel snel geklaard en dan bespaart u daar ook geld mee.