Milky design
Image default
Aanbiedingen

De beste tijd om kinderkleding te kopen

In het jaar zijn er verschillende seizoenen. Zo geldt dit ook voor nieuwe collecties van kleding, schoenen en andere mode items. Daarom zijn er bepaalde periodes waarin je het beste, daarmee bedoelen we in deze het goedkoopst en soms ook het meest duurzaamst, jouw kinderkleidng kunt kopen.

Kopen in de sale, offline en online

De sale is een goede manier om leuke goedkope kinderkleding online of offline te kopen. De sale is bedoeld voor items die weg moeten vanwege een nieuwe collectie of omdat ze niet goed verkopen. Nu kun jij je slag slaan. Kijk eens goed tussen alles sale en misschien vind je nog wel wat pareltjes. De meeste kleding in de sale gaat eruit vanwege een nieuwe collectie. dit betekent natuurlijk niet dat dit geen leuke of hippe items meer zijn maar winkels krijgen simpelweg data te horen waarop de nieuwe collectie vaak in de winkel moet hangen vanwege de cyclus van collecties.

Je kunt lekker gaan shoppen in de winkels maar kijk dan wat vaker bij de z8 babykleding sale. Meestal scheelt dit ongeveer 20% van de originele verkoopprijs, goed voor de portemonnee en het milieu dus.

Het nieuwe seizoen breekt aan

Mede als de wisseling van collecties, die vaak enkele keren binnen een seizoen vallen, zijn ook de wisselingen van seizoen een belangrijk moment van goedkoop en duurzaam kleding kopen. Veel van de kleding gaat dan ook in de sale zoals genoemd maar ook kun je dan alvast kleding kopen voor het volgende jaar. De kleding van het afgelopen seizoen gaat dan de verkoop in en is het dus verstandig om de leuke kleding alvast voor volgend jaar in de slaan. Zo gaan de winterjassen vaak in de zomer in de sale en kun je alvast een winterjas gaan kopen terwijl de meeste mensen dan een nieuwe korte broek of bikini kopen.

 

Je ziet dit vaker gebeuren. Ook gaan de bikini’s vaak volop in de uitverkoop als wij midden in de winter zitten. Zo kunnen winkels hun overige voorraad verkopen en toch nog iets als omzet krijgen, buiten de kleding van het huidige seizoen.

Vaak halen winkels ook hun oude voorraden vanuit de bergingen en zetten deze bijvoorbeeld op de lappenmarkt. Dat is een periode van een aantal dagen dat winkels hun kleding enorm in de uitverkoop gooien om er maar weer vanaf te zijn.

Einde van het jaar

Niet alleen seizoenen spelen een rol. Ook de jaarwisseling en zelfs de wisseling van zomervakantie naar het nieuwe begin van het schooljaar spelen een rol.

In het nieuwe jaar hebben merken en winkels vaak een hele lijst aan nieuwe collecties dies vanaf het nieuwe jaar verkocht moeten worden. Zo zie je dat dan ook vaak enorm veel korting is op kleding, bijvoorbeeld Name it babykleding, om de oude collecties van het ene jaar te verkopen en het nieuwe jaar in te luiden met nieuwe collecties. Zo zie je ook rond kerst vaak uitverkoop, ook omdat mensen dan toch meer gaan kopen vanwege de feestdagen en zo gebruiken winkels deze

dagen als verkooptruc. Want vaak is de kleding niet per se heel veel goedkoper maar zal iemand door de bepaalde marketing zoals veel sale stickers etcetera veel kopen.