Milky design
Image default
Aanbiedingen

De voor en nadelen van jaloezieën en lamellen

Een raambekleding voor je kamer kiezen is niet zomaar gedaan. Het kan een ingewikkelde opgave zijn als je probeert een heleboel functionaliteiten die je nodig hebt in te passen in die perfecte look die je voor je kamer wilt creëren. Er zijn verschillende dingen die je in gedachten wilt houden voor je een keuze maakt.

Uiterlijk van je raambekleding

De aanblik van de kamer is waarschijnlijk wat het eerst in je opkomt als je beslist welke raambekleding je kiest. Ook de textuur, kleur, print, of het materiaal dat je ervoor wilt, hangt allemaal samen met het uiterlijk van je raambekleding. Misschien wil je er even bij stilstaan hoeveel effect je keuze zal hebben op het totaal plaatje van je huis. Gelukkig voor jou bestaat er een hele grote keuze in de wereld van de raambekleding van de vernieuwende en zeer aantrekkelijke raamdecoraties. Het zal niet moeilijk zijn iets te vinden dat precies past bij wat je voor je kamer in gedachten had.

Lichtinval

Lichtinval is een cruciaal aspect waarmee je rekening moet houden bij het winkelen voor jaloezieën en rolgordijnen. Als je voor jaloezieën gaat, komen ze met een verbazingwekkende reeks licht-regulerende functies. Een verduisterend rolgordijn zou een prioriteit zijn voor slaap- en woonkamers, terwijl een doorzichtig rolgordijn een must-have is voor serres en serres.

Geluidsbeheersing

Toenemend geluid is een zorg voor de meeste huisbewoners. Lawaai afkomstig van verkeer, luidruchtige huisfeestjes, bouwwerkzaamheden, en nog veel meer is een gewoonte geworden in het moderne leven. Sommige raambekledingen kunnen een verhoogde bescherming bieden tegen lawaai van buitenaf, waardoor je interieur rustig en vredig wordt.

Veiligheid

Veiligheid is van het grootste belang als je kinderen of huisdieren hebt, of allebei. Koorden van de raambekleding zijn het favoriete kauwspeelgoed van katten en honden. Voor kleine kinderen onder de drie jaar kunnen losse koorden een ernstig verstikkingsgevaar opleveren. Dit is de reden waarom veel huishoudens kiezen voor koordloze of op afstand bedienbare jaloezieën en rolgordijnen om hun kleine bewoners veilig te houden.

Jaloezieën of lamellen?

Als je je keuze hebt beperkt tussen jaloezieën of lamellen, dan is de helft van het werk gedaan. Laten we nu enkele voor- en nadelen bekijken van de keuze voor een van beide

De juiste pasvorm

De vorm en grootte van je deur of raam zijn een belangrijke factor die je keuze stuurt. Als je een groot raam of een dubbele schuifdeur die aan één kant opengaat wilt bekleden, zijn lamellen een goede keuze. Als je raam of deur echter smal en klein is, geven jaloezieën een nettere pasvorm. 

Ruimte

Heb je voldoende ruimte? Lamellen zijn groter, wat onvermijdelijk meer ruimte inneemt dan jaloezieën. Omdat lamellen over de vloer glijden, mag ook geen enkele versperring rond de werkingsweg staan. Dus, als je je vensterbank wilt gebruiken om voorwerpen op te zetten om uit te stallen, zijn lamellen misschien niet de keuze voor jou. Ze laten de kamer echter wel hoger lijken, en geven een illusie van hoogte aan elke ruimte die ze bedekken. Jaloezieën zijn zeer aanpasbaar. Ze kunnen op maat gemaakt worden om in verschillende maten en vormen te passen. 

Lichtinval

Lamellen laten veel zonlicht binnen. Als ze open staan, bieden ze onbelemmerd zicht naar buiten en laten ze een overvloedige hoeveelheid licht binnen. Wanneer ze gesloten zijn, kunnen de lamellen naar wens geplaatst worden, om precies de juiste hoeveelheid licht binnen te laten. Ook jaloezieën bieden veel mogelijkheden om het licht te regelen. Ze kunnen aangepast worden om een volledig verduisterde, of gedeeltelijk verlichte kamer te creëren, of ze kunnen geopend worden om de kamer met zonlicht te overspoelen. Je kunt ook een of meer van deze functies met een rolgordijn combineren. In dit opzicht bieden jaloezieën waarschijnlijk meer mogelijkheden.

https://www.raamdecoratie.com