Milky design
Image default
Bedrijven

Een animatie video maken: hoe doe je dat?

Een animatie video is een speciale soort videotechniek. Deze nieuwe techniek wordt vaak gebruikt voor kinderfilms, maar wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruikt om bepaalde marketing doelen te bereiken. Het is een leuke en educatieve vorm om jouw boodschap over te brengen op een groter publiek. Een animatievideo is vaak op een leuke en creatieve manier vormgegeven waardoor het publiek vaak langer aangetrokken is tot de video. Het maken van een animatie video is overigens niet gemakkelijk.

Een animatie video maken, zelf of uitbesteden?

Een animatie video maken is zeker niet gemakkelijk en zal de nodige tijd kosten. Vooral als je zelf nog geen ervaring hebt met het maken van video’s. Dan kan het maken van een video veel tijd in beslag kunnen nemen. Het kan daarom een logische optie zijn om het maken van de video uit te besteden en het dus uit handen te geven. Hierbij hoef je jezelf geen zorgen te maken over de tijd en moeite dat het kost om de video te maken. Het uitbesteden van het project kan overigens wel vrij duur zijn.

Waar begin je?

Het startpunt bij het maken van de video, ook al doe je het niet zelf, is het brainstormen over het marketing doel en over hoe je wilt dat de video gaat uitzien. Het bekijken van verschillende voorbeelden uit een soortgelijke sector kan zeker helpen bij het krijgen van nieuwe ideeën. Nadat het idee duidelijk is, ga of jijzelf of de editor aan de slag met het tekenen en creëren van het filmpje.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/