Milky design
Image default
Eten en drinken

Geladen Bacon en Krokante Uien Aardappelkoekjes

Ingrediënten:

  • 2 pond roodbruine aardappelen, geschild (optioneel) en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • ¾ kopje Fresh Gourmet Knapperige rode uien, verdeeld
  • ¾ kopje Hormel Bacon Bits, verdeeld
  • Olie, om ondiep te frituren
  • 1 eetlepel bieslook, gesnipperd, om te garneren

Routebeschrijving:

  1. Breng in een grote pan de aardappelen in gezouten water aan de kook en kook totdat de aardappelen gaar zijn maar niet uit elkaar vallen.
  2. Laat goed uitlekken en pureer met de achterkant van een lepel of aardappelstamper.
  3. Voeg de knoflook, zout, peper, boter en bloem toe. Meng goed.
  4. Voeg ¼ kopje van de knapperige uien en ¼ kopje spekjes toe. Mix tot goed gecombineerd.
  5. Verdeel het aardappelmengsel in 6-8 gelijke ballen en klop ze in rondjes van ongeveer ½˝ dik.
  6. Meng in een ondiepe kom of op een bord de resterende knapperige uien en stukjes spek. Smeer elke kant van de aardappelkoekjes lichtjes in.
  7. Verhit een diepe koekenpan met antiaanbaklaag met ongeveer ¼-½˝ olie op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes zachtjes ondiep, 2 tegelijk, gedurende 2 tot 3 minuten aan elke kant tot ze lichtbruin en door en door verhit zijn. Blijf warm.
  8. Garneer met extra knapperige uien, stukjes spek en verse bieslook.

Opmerkingen:

Indien gewenst kunnen de aardappelkoekjes op een met bakpapier beklede bakvorm in een oven van 400 ° F ongeveer 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn gebakken.