Milky design
Woning en Tuin

Hoe pak je exoten aan?

Bepaalde soorten bomen en planten groeien al sinds mensenheugenis in ons land maar tegenwoordig zie je ook steeds meer exotische planten verschijnen. Dit komt doordat mensen deze aanschaffen of zelf aanplanten maar niet iedere exoot past even goed in elke omgeving. Ze kunnen een bedreiging vormen voor de oorspronkelijke vegetatie en daarom is een aanpak van exoten nodig.

Preventie is belangrijk

Een bedrijf als BTL kan ingeschakeld worden voor de aanpak van exotische planten. Dit wil niet zeggen dat ze deze zonder meer bestrijden want er zijn ook andere oplossingen. Het is hoofdzakelijk van belang dat er eerst gekeken wordt om de groei en verspreiding van exoten tegen te gaan. Dit gebeurt nog vaak onbewust maar als men ze beter leert kennen kan de invasie ervan preventief tegengehouden worden. BTL kan daarbij een grote rol spelen op het gebied van advies.

Win advies in over de invloed van exotische plantensoorten

Ben je het als gemeente bijvoorbeeld wel zat dat er een exotische soort blijft groeien op een bepaalde plek of wil je verdere verspreiding voorkomen? Dan kan je BTL daarbij helpen. Bepaalde exotische planten kunnen een bedreiging vormen voor de oorspronkelijke planten of de waterhuishouding in een bepaald gebied. Daarnaast kunnen ze problemen opleveren voor mens en dier. Het is daarom zaak de exoten die een negatieve invloed hebben zoveel mogelijk te weren uit het landschap.

 

Voorkom doorwoekeren

Staat er op een bepaalde plek waar je als gemeente of bouwbedrijf wilt gaan bouwen een exoot? Laat BTL dan determineren welke soort dit is en hoe deze het beste aangepakt kan worden. Doe je het niet op de juiste manier dan heb je kans dat de planten blijven doorwoekeren en zich in het beton van de gebouwen boren zodat deze schade oplopen en dat is niet wenselijk.