Milky design
Image default
Eten en drinken

Met deze goedkoopste maaltijdbox kom je elk jaargetijde gezond door

Met deze goedkoopste maaltijdbox kom je elk jaargetijde gezond door

 

In deze dure tijd letten we goed op al onze uitgaves. Dat betreft niet alleen alle vaste lasten zoals energiekosten, benzine voor de auto, belastingen of hypotheken maar ook de kosten van het eten. Het bedrag wat we aan boodschappen besteden is door de inflatie flink toegenomen. Vaak kiezen we een combinatie van zo makkelijk en zo goedkoop mogelijk. Hierbij is het aanbod van maaltijdboxen de laatste tijd enorm toegenomen. Maar hoe kies je de goedkoopste maaltijdbox waarbij je ook waar voor je geld hebt?

 

Als eerste moet je goed voor ogen hebben hoeveel maaltijden je van plan bent om per week te gaan bereiden. Daarnaast kunnen de kosten flink oplopen als je voor dagelijks duur vlees of kostbare vis kiest. Er zijn genoeg goedkope alternatieven waarbij groenten van het seizoen of van eigen Hollandse bodem de kosten van zo’n maaltijdbox behoorlijk kunnen drukken. Kijk dus goed welke groenten en andere ingrediënten er in de maaltijddoos zitten, daarmee kun je een flinke besparing realiseren zonder dat je aan gemak of gezondheid hoeft in te boeten.

 

Maaltijdbox kopen

Het is nog niet zo makkelijk om de juiste maaltijdbox te kiezen die precies bij jouw verwachtings- en voedingspatroon past. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen specifieke smaak en binnen een gezin lust lang niet iedereen alles. Bij een maaltijdbox kopen is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan en goed te vergelijken.

 

Alternatieven

Hoewel het voor de hand ligt om de standaardbox te kiezen met bekende groenten zoals broccoli, bloemkool, worteltjes en sperziebonen, kun je ook kiezen voor een vegetarisch of veganistisch alternatief. Het aanbod hierbij is verrassend anders dan het menu wat je vijfentwintig jaar geleden voorgeschoteld kreeg. Ga je een vegan box bestellen, kies dan een box met een gevarieerde inhoud. Dat zijn dus niet alleen maar verschillende groentes of de van zichzelf smakeloze tofu. Kijk of er ook noten, soja of sticky tempeh of kruidige ingrediënten in zitten. Ben je niet echt bekend met hoe je een spannende maaltijd op vegan basis kunt bereiden, kijk dan of er in de box ook maaltijd tips zitten, zodat je altijd een verrassende maaltijd op tafel kunt toveren. Je zult er versteld van staan wat er allemaal zonder vlees, vis of melkproducten toch nog allemaal maken valt, wat ook nog eens bij iedereen van het gezin in de smaak kan vallen.

 

Kijk en vergelijk

Kies ook voor een maaltijdbox waar je niet meteen een jaar of langere periode aan vast zit. Vaak zijn er aanbieders waar je een proefdoos kunt uitproberen. Schaam je niet en probeer er meerdere uit, zodat je goed kunt vergelijken. Zo weet je uiteindelijk dat je tot een juiste keuze bent gekomen zonder dat je langere tijd aan de verkeerde box vast zit. De meeste boxen kun je ook zelf evenwichtig samenstellen zodat je niet voor de verrassing komt te staan dat er producten in zitten die je niet lust. Ga je dus voor makkelijk en gezond dan is er beslist een lekkere maaltijdbox te vinden.