Milky design
Image default
Kinderen

Het belang van gehydrateerd blijven tijdens het fietsen

Het belang van gehydrateerd blijven tijdens het fietsen

Als je een motorrijder bent, weet je dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je fiets in goede staat verkeert. Je weet ook hoe belangrijk het is om zonnebrandcrème te dragen tijdens het fietsen. Er is nog een ander element van fietsen dat net zo belangrijk is en dat je zal helpen, wat voor soort fietser je ook bent. Dit belangrijke element van fietsen wordt hydratatie genoemd. Door voldoende te drinken tijdens het rijden, blijf je veilig en gezond. Het kan je rit redden als het mis gaat. Het is belangrijk om fietsers en zelfs kinderen die van fietsen houden op hun goedkope kinderfietsen eraan te herinneren dat ze altijd water moeten drinken.

Waarom is hydratatie zo belangrijk?

Het is om vele redenen belangrijk om gehydrateerd te blijven. Water is de meest essentiële voedingsstof voor je lichaam en hersenen. Het helpt je koel, energiek en alert te blijven als je in de zomerse hitte aan het rijden bent. Als je uitgedroogd raakt, moet je hart harder werken om het bloed door je lichaam te pompen, wat kan leiden tot vermoeidheid en duizeligheid. Uitdroging maakt het ook moeilijker voor je spieren om correct te functioneren tijdens fysieke activiteiten zoals fietsen of sporten in de sportschool. Dus hoeveel water moet je drinken? Je dorst niveau is een manier om te meten of je meer water nodig hebt. als je de hele dag dorst hebt of na een intensieve rit, probeer dan wat water te drinken voordat je nog een slok uit je waterfles neemt. Vergeet niet om een ​​water tumbler mee te nemen, samen met je andere benodigdheden, zoals een orbitkey.

Hoeveel moet je drinken?

Dus, hoeveel water moet je drinken? Drink tussen een halve liter en een liter per uur rijden. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de lengte van je rit. Dit kan sterk variëren omdat mensen anders zweten. Over het algemeen wordt aanbevolen dat je voldoende water drinkt om jezelf tijdens je rit gehydrateerd te houden. Als je zwaar zweet tijdens je fietstocht maar helemaal niets drinkt, dan betekent dit dat je lichaam waarschijnlijk uitgedroogd is en wat aanvulling nodig heeft. Wanneer je besluit je clutch tas te pakken en een fiets te kopen, denk er dan aan om ook een ​​bidon te kopen die in de bidonhouder van je fiets past.

Wat voor drinksysteem moet je gebruiken?

Bij het kiezen van een drinksysteem zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is een fles gemakkelijker te dragen en bij te vullen dan een drinkpack. Als je echter van plan bent lange ritten te maken, is het waarschijnlijk de moeite waard om in een drinkpack te investeren. Drinkpacks zijn ook comfortabeler dan bidons als het gaat om langere ritten. Ze helpen voorkomen dat je rug pijn doet en dat je niet ongemakkelijk rond stuitert bij elke pedaalslag.

Waarom zou je je elektrolyten controleren?

Tijdens een rit ga je zweten. Zweet bestaat uit mineralen zoals natrium en kalium die helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Wanneer je transpireert, gaan deze mineralen dus verloren door je zweet. Als je ze tijdens een rit niet vervangt door elektrolyten, kan het water in je lichaam verdund raken. Wanneer dit gebeurt, wordt het moeilijker voor je spieren om goed te functioneren. Als je op een warme dag buiten fietst, heb je ook meer vocht nodig dan normaal vanwege al het zweten dat gepaard gaat met fietsen.