Milky design
Entertainment

Het Crafty Pony halstertouw, zodat je jouw knuffelpaard kan leiden.

Het Crafty Pony halstertouw, zodat je jouw knuffelpaard kan leiden.

Er is een groot aanbod in verschillende kleuren halstertouwen. Ze kunnen gemaakt worden van bijvoorbeeld katoen, maar ook synthetisch touw. De meest voorkomende sluitingen zijn karabijnsluitingen, deze kan je bevestigen aan het hoofdstel of halster. Halstertouwen zijn meestal twee meter lang, sommige kunnen ook veel langer zijn, deze worden gebruikt voor dravende pony’s tijdens wedstrijden. De halstertouwen van Crafty Pony zijn gemaakt van een synthetisch koord en hebben een karabijnhaak, net als een ‘echt’ halstertouw. Kinderen kunnen hierdoor op een leuke manier leren hoe ze het loswerktouw moeten vastmaken aan het juiste deel van de halster, hoe je de pony vastbind, hoe je het touw vast houdt wanneer je je knuffelpaard leidt maar ook hoe je het touw netjes schoonmaakt en opruimt. Het helpt de behendigheid van kinderen te ontwikkelen. Kortom, een zeer educatieve paarden knuffel!

 

Het Crafty Pony halstertouw is er in verschillende kleuren:

  • Roze
  • Paars
  • Blauw
  • Rood
  • Zwart

 

Hieronder is een educatieve video over het halstertouw, hoe je deze om doet, schoonmaakt en weer opbergt. 

Hoe bevestig je het halstertouw aan de halster van je knuffelpaard?

Bevestig het halstertouw aan de ring onder de kin van de pony, let er hierbij wel op dat het haakje van de sluiting altijd van de pony moet afwijzen. Wanneer je gaat lopen met je paarden knuffel, met een halstertouw, is het verstandig om handschoenen te dragen, dit is ter bescherming van je handen. Mocht je paardenknuffel ergens van schrikken, wordt deze angstig en wil deze wegrennen. Paarden zijn namelijk vlucht dieren. Mocht je dan zonder handschoenen het halstertouw vasthebben, dan kan het zijn dat je zelfs brandblaren krijgt.

 

Hoe leidt je je paardenknuffel?

Het wordt aangeraden om altijd een halstertouw aan de halster te bevestigen. Bij het leiden van een pony is het verstandig om je handen te beschermen. Ga dichtbij de schouder van de pony staan. Houd het touw op ongeveer twintig centimeter afstand van de gesp met de rechterhand. Houd het losse uiteinde van het touw vast met je linkerhand. Om de pony te laten lopen, maak je een ‘klik’ geluid en zeg ‘lopen’ terwijl je iets vooruit gaat, de pony zou moeten beginnen met lopen. Als je met je knuffelpaard loopt, moet deze rustig naast je lopen. Als je je pony wil vragen om te stoppen, kun je je stappen iets vertragen en ‘rustig’ zeggen. Wanneer jij stopt met lopen, zou je pony ook moeten stoppen met lopen.

 

Hoe maak je het halstertouw van je paardenknuffel schoon en hoe berg je deze op?

Eerst laat je de gootsteen halfvol met warm water lopen, voeg vervolgens een kleine hoeveelheid waspoeder of vloeistof toe. Stop het halstertouw in het water, laat dit ongeveer een half uur weken. Boen het touw met een borstel om het vuil en vet te verwijderen. Spoel vervolgens het touw grondig na, met warm water, om alle resten van de waspoeder/vloeistof te verwijderen. Hang dan het touw op een frisse, warme plek om het te laten drogen. Om het touw op te bergen, kun je het touw eenvoudig over een haak hangen of je bindt het netjes vast.

 

Wil jij nou ook een mooi halstertouw voor je paardenknuffel? ->> halstertouw paardenknuffel Crafty Ponies

https://crafty-pony-shop.com/collections/accessoires