Milky design
Auto’s en Motoren

Je haalt alles uit je auto met Chiptuning

De prestaties van je auto zijn afhankelijk van de boordcomputer. Als automobilist wil je natuurlijk alles uit je auto halen, waardoor het van belang is om soms die boordcomputer te finetunen. Dit kan gedaan worden aan de hand van Chiptuning. Hierbij worden de programma’s op de boordcomputer aan de hand van parameters geoptimaliseerd. Dit bevordert de prestaties van de auto, wat zorgt voor meer PK en acceleratiesnelheid. En dit allemaal zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd wordt. Optimaliseer uw auto met Chiptuning. Dit is dé manier om alles uit uw auto te halen wat erin zit.

Meer harmonie in de prestaties van de auto dankzij Chiptuning

Dankzij deze update gaan de boordcomputer en de motor van de auto meer samenwerken. Dit kan helemaal optimaal werken bij de modernere auto’s. Deze worden namelijk bijna allemaal aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Hier wordt continu de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en ontstekingstijdstip gemeten. Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motor op de markt. Hierbij wordt enkel een sterkere softwarevariant geplaatst, maar in combinatie met Chiptuning kan dit wel precies het resultaat geven wat u zoekt.

Een duurzame vorm van Chiptuning

De optimalisatie van de motor door deze ‘software optimalisatie’ is niet alleen bevorderlijk voor het aantal PK’s. Het is ook mogelijk om via deze techniek de auto zuiniger te laten rijden, door het besparen van brandstof. Dit kan gedaan worden aan de hand van ecotuning. Hierdoor kan de brandstofbesparing wel oplopen tot 20%! Klinkt u dit allemaal als muziek in de oren? Laat uw auto dan Chiptunen of ecotunen bij Chip Performance. Ondanks dat u gebruik maak van hun diensten, zorgen ze er wel voor dat de garantie die op de auto zit behouden blijft. Vaak vervalt de garantie namelijk wanneer er aanpassingen aan de boordcomputer gedaan worden. Chip Performance is de specialist die ervoor zorgt dat u alles uit de auto kan halen wat erin zit!