Wat zijn de mogelijkheden van honingraatkarton

Honingraatkarton staat bekend om haar stevige en robuuste karakter. Het zeer stevige materiaal kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Dit komt doordat het materiaal bestaat uit 2 harde buitenlagen met daar tussen in een zachtere kartonsoort. Het karton wordt ook wel reboard of falconboard genoemd. De binnenste laag van het karton absorbeert de kracht van stoten en klappen is daardoor enorm stevig.In deze blog gaan we hier wat meer over uitleggen en geven we enkele voorbeelden van mogelijkheden met honingraatkarton.

Waar kun je het karton voor gebruiken?

Honingraatkarton is ideaal materiaal om te gebruiken voor grote displays, lifesizers of andere promotiematerialen die tegen een stootje moeten kunnen. De harde buitenlaag van het karton zorgt ervoor dat het eenvoudig contour of scheen gesneden kan worden. Op die manier is het mogelijk om eenvoudig het materiaal in zeer specifieke vormen te snijden. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden van het soort karton. Honingraatkarton is beschikbaar met een witte, bruine of zwarte kern. Het materiaal kan eenvoduig full colour bedrukt worden waardoor gespecialliseerde bedrijven de kleinste details kunnen verwerken op het materiaal.

Enkele voordelen van honingraatkarton

Dit soort karton biedt dus tal van voordelen ten opzichte van traditioneel golfkarton. Buiten bewerkbaarheid en stevigheid van karton kun je denken aan:

– relatief goedkoop

– gemiddeld lage transportkosten en makkelijk te vervoeren

– 100% biologisch afbreekbaar na gebruik

– goed digitaal te bedrukken

Er is ook de mogelijkbheid om het karton nog meer te bewerken zodat er nog meer voordelen mee behaald kunnen worden. Het materiaal kan bijvoorbeeld brandveilig worden gemaakt door het te impregneren. Het lakken van het materiaal zorgt ervoor dat de vochtbestendigheid wordt verbetert.

Meubels gemaakt van honingraatkarton

Honingraatkarton wordt tegenwoordig veelgebruikt binnen verpakkingen en bescherming vanwege de grote drukweerstand en hoge buigstijfheid. Je kunt er onder andere pallets van maken of scheidingswanden voor in het magazijn. Ook kun je van honingraatkarton tafels en meubels maken. Met honingraatkarton kun je als bedrijf enorm opvallen door gebruik te maken van uniek point of sale materiaal.

 

https://endlessbranding.com/honingraatkarton/