Milky design
Image default
Hobby en vrije tijd

Alarmsysteem installeren

Heeft u veel kostbare spullen in uw woning staan? In dat geval kan een alarmsysteem installeren een goed idee zijn. Het is immers van belang dat u zich veilig voelt in uw woning. Een goed alarmsysteem geeft u deze veiligheid. Een alarmsysteem thuis installeren kunt u bij verschillende bedrijven laten doen. Uiteraard zijn er ook zeer veel mogelijkheden. In dit artikel bespreken wij enkele mogelijkheden en gaan we ook in op de voordelen en nadelen per optie.

 

Alarmsysteem installeren: alarm met camera

Tegenwoordig heeft u de mogelijkheid om een alarm met camera te laten installeren. Dit heeft een belangrijk voordeel en een belangrijk nadeel. Een nadeel is dat een alarm met camera duurder is en meer geavanceerd. Het kan dus iets langer duren voordat alles klaar is. Een voordeel van een alarm met camera is dat u meer overzicht heeft. Bij een eventuele inbraak kunnen de inbrekers dan ook sneller gepakt worden.

 

Abonnement bij de meldkamer

U heeft ook mogelijkheid om een abonnement bij de meldkamer af te sluiten. Het is een prijzig abonnement, maar het zorgt wel voor meer veiligheid. De meldkamer is namelijk 24/7 actief en heeft directe lijnen met de politie en andere hulpinstanties. Tegelijkertijd kunnen ze u ook sneller op de hoogte stellen bij eventuele verdachte situaties. Maar misschien vindt u een abonnement bij de meldkamer overbodig. Tegenwoordig zijn er namelijk ook veel geavanceerde alarmsystemen die u automatisch op de hoogte stellen. Het is dus aan te raden om goed naar uw eigen situatie te kijken. Bespreek het ook met een expert. De expert kan de voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen.

 

Met of zonder certificaat

Laat u een alarmsysteem door een professional installeren? Dan krijgt dit systeem automatisch een certificaat. Sommige verzekeraars eisen een certificaat en daarom kan het soms belangrijk zijn om deze te verkrijgen. Anders krijgt u mogelijk problemen bij een eventuele uitbetaling. Een certificaat is niet wettelijk verplicht. Gaat u het alarmsysteem zelf installeren? In dat geval moet u een inspecteur laten komen. Die kan u een certificaat toewijzen op basis van verschillende voorwaarden. Er gaan dus wel kosten mee gepaard.