Milky design
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke multitool moet ik kopen anno 2022?

Welke multitool moet ik kopen anno 2022?

Een Multitool kun je voor veel werk gebruiken, maar er zijn toch belangrijke verschillen tussen de merken en modellen. Daarom geeft 5top je een aantal praktisch tips! Zo heb je de roterende multitool die voor het allerfijnste werk wordt gebruikt. Denk hierbij aan het schuren van kleine hoekjes, maar ook wordt deze gebruikt voor het graveren van iets in hout of metaal. Het enige wat de roterende modellen niet kunnen is zagen, maar dat spreekt ook best voor zich. De oscillerende multitool wordt echt voor het klussen gebruikt. Met dit model kun je zagen en schuren, maar ook snijden en slijpen. Deze modellen worden voornamelijk gebruikt voor de zogenaamde middelgrote klussen. Denk hierbij aan een oppervlakte zoals een wat grotere hoek bij een tafel of kast. Ze zijn niet zo lomp groot als een zaagmachine of boormachine, maar wel iets groter als de roterende modellen. 

De oscillerende modellen worden het meest verkocht omdat deze betaalbaar zijn, maar ook omdat je vaak keuze hebt uit veel accessoires. Het is daarom ook altijd belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden van het merk. Je moet even de tijd nemen voor de keuze, want als je hem eenmaal in huis hebt dan ga je hem toch steeds vaker gebruiken. De multitools hebben als doel dat je niet tientallen apparaten in huis hebt en je wil dan ook gewoon de mogelijkheid hebben om bij wijze van spreken een schijf te kunnen kopen voor het slijpen i.p.v. een hele slijpmachine hiervoor te moeten aanschaffen.

Multitool met accu of snoer?

We hebben nog een paar punten meer waar je op moet letten bij het aanschaffen van een multitool. Het makkelijkste werkt het met een accu. Echter gaan deze ook maar een paar uur mee. Voor de grotere klussen is het dus handig om voor een model te kiezen met een snoer. Vergeet dan ook niet een verlengkabel daarbij te gebruiken indien de afstand van het stopcontact ver is.