Milky design
Image default
Woningen

De gietvloer prijs voor jouw woning

Steeds vaker zie je het terugkomen: gietvloeren. Gietvloeren zijn niet alleen modern, maar ook zeker praktisch. Het kan dan ook goed in combinatie met kinderen. De gietvloer legt een mooie basis voor de rest van je interieur. De uitstraling die je wilt bereiken met een gietvloer kan per woning erg verschillend zijn. Je hebt dan ook veel varianten van gietvloeren. Ga je voor een stoere, industriële look? Of ga je liever voor een gietvloer die rust en strakheid uitstraalt? De mogelijkheden zijn reuze. De gietvloer prijs kan dan ook zeker verschillen.

Niet veel duurder dan andere soorten vloeren

Je zou misschien denken dat een gietvloer veel duurder is dan bijvoorbeeld een pvc-vloer of een laminaat vloer. Dit is niet het geval. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als dat je zelf wilt, maar over het algemeen is het verschil in prijs tussen deze vloeren niet heel groot. Een gietvloer prijs hoeft dan ook zeker niet de reden te zijn om voor een andere soort vloer te kiezen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gelijk vloerverwarming te installeren onder je gietvloer. Hiermee gaat de gietvloer prijs natuurlijk wel wat omhoog. Je krijgt hier dan wel lekkere warme voeten voor terug. En laten we eerlijk zijn, warme voeten vind iedereen heerlijk. 

Gietvloer prijs afhankelijk van oppervlakte

Naast dat je een gietvloer kunt hebben in je woonkamer, is het ook zeker geschikt voor in de badkamer. Veel mensen kiezen in een badkamer voor tegels. Dit hoeft zeker niet de enige optie te zijn. Een gietvloer kan namelijk goed tegen vocht. Je zit hierbij ook niet met naden die beschimmeld kunnen raken en een gietvloer neemt daarbij ook geen vocht op. Ideaal voor in de badkamer dus. De gietvloer prijs ligt ook vooral aan het aantal oppervlaktes dat je wilt bedekken met dit middel. Bij een badkamer zul je logischerwijze minder kwijt zijn voor je gietvloer dan dat je in je woonkamer zult zijn. Doordat een gietvloer geen vocht opneemt, is het dus een ideale vloer als je kinderen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een glas drinken wat op de grond valt of natte schoenen. De vloer is goed schoon te houden. 

Veel verschillende kleuren en uitstralingen

Je leest dus al dat je met een gietvloer veel kanten op kunt. Het is dan ook leuk om hier een eenheid in te maken. Je kunt de gietvloer bijvoorbeeld doortrekken naar boven, zodat je op elke verdieping dezelfde vloer hebt. Naast dat een gietvloer veel praktische voordelen heeft, is het ook heel divers in kleur. Zoals eerder gezegd kun je voor veel verschillende uitstralingen gaan. Ga je voor een gietvloer die helemaal strak en egaal is afgewerkt? Of heb je liever een minder strakke vloer waarbij je kleurverschillen en vegen ziet? De keuze is reuze. Je kunt dan ook voor lichte of donkere tinten gaan. Heb je bijvoorbeeld als eens gekeken naar een betonvloer? Hierin is de keuze heel vrij. De gietvloer prijs wordt in overleg met het bedrijf waarmee je in zee gaat afgesproken. Ga hier dus zeker goed mee in gesprek, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.