Milky design
Image default
Beauty en verzorging

Niet voor niets wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een onderooglidcorrectie

Je kiest voor een onderooglidcorrectie wanneer er sprake is van sterk verslapte onderoogleden of wanneer er sprake is van wallen onder de ogen. Beide situaties worden door de meeste mensen als zeer vervelend ervaren. Kies je voor een onderooglidcorrectie, dan kies je voor een relatief kleine ingreep die echter heel mooi en goed voor je uit kan pakken. Niet voor niets besluiten steeds meer mensen voor een ooglidcorrectie te kiezen.

Je kunt een onderooglidcorrectie scharen onder de relatief kleine ingrepen

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep. De plastisch chirurg neemt de operatie voor zijn of haar rekening en het eerst wat hij of zij doet tijdens een onderooglidcorrectie is het verdoven van de onderoogleden. Er wordt precies onder de wimperrand een sneetje gemaakt. Vervolgens wordt via dit sneetje het overschot aan huid- en vetweefsels weggenomen. Als de situatie daar om vraagt, kan ook meteen de oogkringspier ingekort worden. Dit is echter aan de chirurg die de operatie uitvoert om dit goed te beoordelen. 

De sneetjes worden gehecht en je krijgt meteen kleine pleisters aangemeten

Zit de ingreep er op? Dan worden de kleine sneetjes gehecht en wordt er een kleine pleister over de sneetjes aangebracht. Vaak wordt het geopereerde gebied vervolgens verkoeld. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld een ijsbril. De zwelling die eventueel kan ontstaan na de ingreep wordt op die manier beperkt gehouden. Het herstel na de operatie is net als de ingreep zelf relatief kort. De dag na de ingreep mag je zelfs alweer licht huishoudelijke werkzaamheden uitvoeren en kun je bijvoorbeeld de administratie alweer doen. Je hoeft dus niet lang thuis te blijven nadat je een ooglidcorrectie hebt gehad.

Niet verstandig om meteen te tillen, bukken of te persen na de onderooglidcorrectie

Het is aan de andere kant net verstandig om binnen een week na de ooglidcorrectie alweer te bukken, te tillen of om te persen. Doe je dat namelijk wel, dan kan de druk op het ooglid te groot worden en dit kan het algehele genezingsproces sterk vertragen. Verstandig om dit dus achterwege te laten, kort na de correctie. Je mag overigens wel al meteen weer onder de douche. Dit mag, mits je er maar voor zorgt dat de wond en de aangebrachte pleisters droog blijven. Dit dus tot het moment dat de hechtingen definitief door de specialist verwijderd worden. Het is verder verstandig om binnen veertien dagen na de onderooglidcorrectie alweer contactlenzen te gaan dragen.

Je mag niet meteen weer autorijden, laat je dus na de correctie halen of maak gebruik van het openbaar vervoer

Na de ingreep mag je dus in zo goed als alle gevallen meteen naar huis. Je mag echter nog geen autorijden. Zorg dus dat je opgehaald wordt of dat je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. De onderooglidcorrectie vindt in zo goed als alle gevallen plaats onder lokale verdoving. De spuitjes kun je wel heel even voelen, van de ooglidcorrectie zelf voel je vervolgens echter helemaal niets. De ingreep in totaal duurt vaak ongeveer een uur.