Milky design
Image default
Beauty en verzorging

HYDRATOR VERSUS MOISTURIZER: WAT IS HET VERSCHIL?

Hydraterende en vochtinbrengende crèmes kunnen beide de vochtbarrière van uw huid versterken. Maar de ingrediënten die dat doen zijn verschillend. Een hydraterende crème is meestal een lichter product, gevuld met vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur dat het vermogen van je huid om vocht vast te houden versterkt. Het is geen vervanging voor een vochtinbrengende crème. In plaats daarvan moet het in je huidverzorgingsroutine vóór je moisturizer worden gebruikt, zodat alle huidverbeterende ingrediënten in je moisturizer nog dieper in je huid kunnen doordringen. Probeer bijvoorbeeld eens ons Quench Hydrating Face Serum te gebruiken als eerste stap in je ochtend- en avondverzorging, gevolgd door een vochtinbrengende crème. Het resultaat: je huid ziet er stralender uit en voelt steviger en gladder aan. En vergeet je zonnebrandcrème niet! Blootstelling aan de zon kan het hyaluronzuurniveau in je huid aantasten, dus zorg ervoor dat je elke dag een SPF 30 of hoger aanbrengt om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Het verschil tussen hydraterende crèmes en vochtinbrengende crèmes Wanneer je je favoriete korean skincare vochtinbrengende crème aanbrengt na het reinigen, vraag je je dan wel eens af hoe het je huid helpt? De twee lijken veel op elkaar – het zijn allebei vloeistoffen of crèmes die we op onze huid aanbrengen. Maar de waarheid is dat er een aantal grote verschillen tussen de twee zijn. Een vochtinbrengende crème heeft als taak vocht en hydratatie (d.w.z. water) in te sluiten en te beschermen tegen vochtverlies. In die zin werkt het bijna als een schild. Het bevat ook ingrediënten zoals vet of olie om de huid glad of zacht te maken. Een hydraterende werkstof daarentegen zorgt voor extra hydratatie en verhoogt het vochtgehalte in de huidcellen zelf. Sommige koreaanse skincare hydraterende bestanddelen helpen ook ceramiden om de huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en uitdroging door een beschermende barrière te vormen op het huidoppervlak.

Het is belangrijk om te bepalen of u een vochtinbrengende crème of een hydraterende crème moet gebruiken. Moisturizers, zoals onze cosrx snail mucin, bevatten ingrediënten die vetzuren gebruiken om een beschermende barrière over het huidoppervlak te vormen en transepidermaal waterverlies (TEWL) te voorkomen door vocht vast te houden. Hydraterende bestanddelen daarentegen houden het vocht fysiek vast in de huid. Deze ingrediënten, die vaak worden gebruikt in serums of vloeibare moisturizers zoals Moisture Boost Hydrating Treatment Cream, houden 1.000 keer hun gewicht aan water vast om de huid voller te maken en zichtbare fijne lijntjes onmiddellijk glad te strijken.

 

https://kocosmo.nl/