Milky design
Image default
Mode en Kleding

Een stylist vinden in Amsterdam

In Amsterdam zijn er veel verschillende stylisten. Er zijn natuurlijk ook veel verschillende stylen in Amsterdam te vinden. Een goede stylist in Amsterdam houdt zich hiermee bezig. Vaak zijn zij naar een mode school geweest. Ze houden zich bezig met alle trends en houden verschillende blogs en modebladen bij. Hierbij kijken ze naar verschillende aspecten in stijl. Een stylist denkt aan het hele plaatje. Zo werken er bijvoorbeeld ook veel stylisten achter de schermen bij films of bijvoorbeeld fotoshoot. Veel bekende mensen hebben stylisten die hun advies geven en verschillende kledingstukken laat zien. Hierbij houden ze rekening met imago en gelegenheden. Een stylist heeft hierbij ook contact met verschillende winkels en kent de juiste mensen om unieke kledingstukken te vinden.

Veel keuze

Een stylist komt met verschillende kledingstukken voor jou zodat je veel keuze hebt. Anders dan een personal shopper die je kleding voor je uitkiest. Een stylist in Amsterdam maakt een selectie van alle winkels in Amsterdam die bij jou passen. Vaak geven ze ook nog een eigen interpretatie en kleden ze je in kleding die je misschien niet normaal zou dragen. Vaak ga je samen met je stylist winkelen en kiezen ze bepaalde kledingstukken voor je uit. Ze luisteren naar wat je ervan vindt en nemen dit mee in de volgende winkels waar je naartoe gaat. In Amsterdam zijn er veel verschillende buurten waarin je kan winkelen. In iedere buurt kan je een andere stijl vinden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je stylist erg veel keuze heeft en een breed beeld.

Eigen visie

Voor een stylist in Amsterdam is je eigen visie erg belangrijk. Iedereen heeft natuurlijk een andere stijl en wil zich op een andere manier uiten. Een stylist gebruikt deze visie voor de kleding die hun voor je kopen. Dit idee over jouw stijl kan zo ver gaan als bepaalde stoffen die jij graag draagt of bepaalde tonen die jij mooi vindt. Vaak haalt de stylist deze visie uit kleine dingen die jij zegt. Bijvoorbeeld de reactie die jij hebt als je in de spiegel naar jezelf kijkt met je nieuwe outfit. De stylist balanceert deze reactie met je eigen wensen om je visie op je kleding stijl volledig te realiseren. Dan kan je na de sessie beter realiseren wat je mist in je kledingkast en waar je naar opzoek bent.