Milky design
Image default
Dienstverlening

Tekenen dat uw huis opnieuw moet worden bedraad

Tijd, slijtage eisen hun tol van huizen en resulteren in de noodzaak van onderhoud of reparaties, en uw elektrische bedradingssysteem is geen uitzondering waarvoor de diensten van een gekwalificeerde elektricien Utrecht 247 nodig kunnen zijn. Elektrische bedrading in oudere huizen kan in de loop van de tijd in gevaar komen, zowel uw eigendom als uw gezin in gevaar brengen van elektrische brand.Om ernstige problemen met de elektrische installatie van uw huis te voorkomen, is het raadzaam dat u zich bewust bent van mogelijke gevaren. Het probleem is dat de meeste elektrische bedrading van uw huis verborgen is achter muren of in ruimtes tussen verdiepingen, dus het kan moeilijk zijn om mogelijke problemen te herkennen. Er kunnen echter bepaalde merkbare tekenen zijn dat uw huis opnieuw moet worden bedraad, en hier zullen we kijken bij de meest voorkomende.

Outlet problemen

Verkleuring van stopcontacten en schakelaars kan een indicatie zijn van een losse verbinding of een teken dat uw huis mogelijk opnieuw moet worden bedraad.

Een stopcontact of schakelaar kan zwart worden of bruin worden vanwege een losse verbinding die elektrische vonken veroorzaakt die een kleine brand kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot schroeiplekken aan het oppervlak. De verkleuring kan ook gepaard gaan met een brandlucht. In dergelijke gevallen moet u de stroom uitzetten en onmiddellijk een elektricien bellen. Een ander probleem met stopcontacten is dat ze na verloop van tijd los kunnen komen van de muur, waardoor de bedrading bloot komt te liggen. Dit is buitengewoon gevaarlijk en u hebt een bevoegde elektricien nodig om het stopcontact met spoed te repareren of te vervangen. Mogelijk hebt u ook snelle, professionele hulp nodig als u een sissend of zoemend geluid hoort wanneer u een apparaat aansluit.

Aanhoudende uitschakeling van stroomonderbrekers

Stroomonderbrekers zijn ontworpen om uit te schakelen als veiligheidsmaatregel om oververhitting te voorkomen door de voeding uit te schakelen als het systeem overbelast raakt – wanneer een circuit de stroomsterkte overschrijdt die het aankan. Circuits die vaak uitvallen, kunnen wijzen op een probleem met bepaalde apparaten. Een stroomonderbreker die voortdurend uitvalt, kan echter een indicatie zijn van een ernstig probleem en een teken zijn dat uw huis opnieuw moet worden bedraad of dat het tijd is om uw elektrische paneel te vervangen. Door indicaties van problemen met de bedrading van uw huis te detecteren, kunt u actie ondernemen om uw gezin te beschermen tegen de mogelijke gevaren van brand en elektrische schokken. Herbedrading kan een kans zijn om niet alleen de veiligheid te vergroten, maar ook om te voldoen aan modern gemak, door extra schakelaars en stopcontacten voor keukenapparatuur en nieuwe elektronica toe te voegen. Onthoud dat het inhuren van gekwalificeerde elektriciens om te helpen met uw bedrading ook erg belangrijk is.