Milky design
Image default
Zakelijk

Waarom je als ondernemer bedrijfsstickers moet hebben?

Stickers, het klinkt anno 2022 een beetje retro. Maar niets is minder waar, (bedrijfs) stickers kunnen perfect gebruikt worden om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen! Stickers kun je vrijwel overal opplakken en zijn een leuke manier van herkenning! Op deze manier kan je als ondernemer je bedrijf altijd en op de gekste plekken onder de aandacht brengen.

 

Wat zijn bedrijfsstickers?

Stickers zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen van verschillende materialen gemaakt worden! Er is een divers aanbod aan stickers! Voor elke ondergrond, zowel voor binnen als buiten, is er altijd wel een geschikte stickersoort. Eén ding is dus zeker: je boodschap blijft plakken!

In dit blog worden 3 redenen uitgelicht waarom je als ondernemer bedrijfsstickers moet hebben!

 

Je moet jezelf wel herkenbaar maken, toch?

Reden 1 is voor de hand liggend. Met (bedrijfs)stickers kan je jezelf en je onderneming goed kenbaar maken. Plak de sticker(s) bijvoorbeeld op de achterkant van je laptop. Een sticker op je laptop kan bijvoorbeeld goed van pas komen, wanneer je aan het werk bent bij een andere onderneming of in een openbare werkruimte. Stickers trekken namelijk aandacht, waardoor de kans groot is dat mensen naar jouw sticker kijken en je (onderneming) onthouden.

Jezelf kenbaar maken kan bijvoorbeeld ook door autobestickering. Heb jij een sticker op je auto? Dan zullen mensen waarschijnlijk willen weten wat er op jouw auto staat, en is het eerste zaadje van jouw onderneming in het hoofd van de ‘kijker’ geplant.

 

Door reclame ben je sneller zichtbaar!

Bedrijfsstickers kunnen goed gebruikt worden om reclame te maken, reden nummer 2 waarom je als ondernemer bedrijfsstickers moet hebben! Stickers zullen eerder opvallen dan normale reclame. Dit komt omdat normale reclame vaak als irritant worden ervaren.

Ten opzichte van normale reclame kennen stickers een aantal voordelen:

  • Bij stickers heb je de keuze om er wel of niet naar te kijken.
  • In de online wereld word je tegenwoordig overspoeld met reclame en advertenties. Met tot gevolg dat mensen blind worden voor online reclame. Met stickers onderscheid jij je van de rest en breng jij je bedrijf onder de aandacht in de ‘rustige’ offline wereld.
  • Doordat stickers vrijwel overal op te plakken zijn, kan je kan op de gekste plekken reclame maken! Bijvoorbeeld op lantaarnpalen, tassen, verkeersborden en ga zo maar door.
  • Niet iedereen gaat online, maar wel naar buiten. Door buiten gebruik te maken van stickermarketing kan jij duizenden mensen per dag bereiken.
  • Stickers zijn een van de meest kosteneffectieve marketingstrategieën.

 

Promoten richting andere ondernemingen?

De laatste reden waarom je als ondernemer bedrijfsstickers moet hebben heeft te maken met promotie richting andere ondernemingen. Wanneer andere ondernemingen bedrijfsstickers bij jou zien, is de kans groot dat zij zich in het bedrijf gaan verdiepen. Wanneer er behoefte blijkt te zijn aan een van jouw diensten is de kans groter dat zij contact met je zullen opnemen.

 

De drempel om in contact te komen met andere ondernemingen is door de stickers kleiner geworden. Zeker wanneer je gebruik maar van stickers met contactgegevens, verhoogt dit de kans dat ondernemingen bij behoefte contact met je bedrijf opnemen.

Nu je een aantal redenen hebt gekregen waarom je als ondernemer bedrijfsstickers moet hebben, ben jij van plan bedrijfsstickers te laten maken?