Heb je ooit serieus gevoeld dat het aan goed talent in je bedrijf ontbrak? Het zal je misschien verbazen om erachter te komen dat je dan niet de enige bent. Volgens een recente enquête hebben zowel restauranteigenaren als leidinggevenden in de restaurantwereld een veel voorkomend probleem: het werven van managers, die hun restaurant kunnen runnen alsof ze er eigenaar van zijn. Daarom is het van essentieel belang om manager aan te nemen die het roer kan overnemen en je restaurant naar succes kan leiden. Goede restaurantmanagers hebben verschillende kwaliteiten: Het zijn goede managers Ze weten wat klanten willen Ze reageren snel en effectief op concurrentie Ze kunnen ongunstige economische omstandigheden doorstaan Ze zijn persistent Ze weten hoe ze de beste werknemers moeten aannemen Ze hebben creativiteit en geduld Ze denken snel Ze zijn up-to-date met de nieuwste technologieën Ze zijn toegewijd aan het creëren van de beste restaurantervaring Een goede restaurantmanager heeft ook zijn vaardigheden in de keuken en is thuis in het eetgedeelte zelf.
Hospitality management en training is simpelweg nodig in de restaurant branche.
De bovenstaande eigenschappen moeten je een indicatie geven van wat je moet zoeken in de manager die je aanneemt. Een restaurantmanager kan de volgende functies uitvoeren: Plan van aanpak maken Zakelijke plannen schrijven Conceptualisatie en herpositionering Restaurant verbouwen Ontwerp en ontwikkeling van de keuken en van het eetgedeelte Alles regelen omtrent het menu, voedsel en de bar Daarnaast helpen ze je ook met marketing, ontwikkeling van restaurantstrategieën en het verbeteren van de winst. Het inhuren van een restaurantmanager is een project dat toewijding, onderzoek en doorzettingsvermogen vereist.
Voordat je een manager aanneemt moet je een duidelijk idee hebben van je doelen. Wil je het financieel beheer van het restaurant aan de manager overhandigen? Moet de manager ook personeel inhuren? Wat zijn de arbeidsvoorwaarden? Wil je iemand voor op de lange termijn inhuren?
Je moet een duidelijk begrip hebben van hoe de restaurantmanager zijn taken zal uitvoeren. In een goede overeenkomst staat bijvoorbeeld opgenomen dat hun activiteiten beginnen met een interne bedrijfscontrole, gevolgd door het opstellen van een gedetailleerd actieplan dat het restaurant helpt om zijn potentieel te bereiken. Op deze manier helpt de manager om je winst te verhogen. Daarom is het van cruciaal belang om de tijd te nemen en de juiste personen aan te nemen. |
https://www.kajola.net/ |