Milky design
Dienstverlening

Top 8 vragen om te stellen voor het inhuren van een belastingaccountant

Wanneer u op zoek gaat naar een belastingboekhouder, wilt u iemand die u hard verdiende geld zo efficiënt mogelijk belast en die u helpt met het voorkomen van een grote financiële crisis.

Waar moet u naar vragen als u een belastingaccountant in dienst neemt? Denk aan deze acht essentiële vragen.

Met wat voor soort klanten werk u?
U moet op zoek naar accountants die hebben gewerkt met uw soort opdracht. Als u een arts bent, is een accountant die begrip en kennis over u vak heeft, een voordeel. Zeker als deze weet hoe financiële problemen in uw sector worden aangepakt. Daarom is het verstandig om te vragen naar het soort klanten waarmee deze accountant in het verleden heeft gewerkt.

Is de accountant het hele jaar beschikbaar?
Als u aan het werk bent, wilt u een accountant die op dezelfde tijden beschikbaar is. Dus, wanneer u zoekt naar boekhouders, zoek boekhoudkantoren die het hele jaar door beschikbaar zijn om u te helpen om uw problemen op te lossen.

Bent u een agressieve accountant?
Sommige accountants kunnen agressief zijn over belastingnaleving. Dat is waarom u zou moeten vragen hoe zij kwesties met betrekking tot aftrekkingen, inkomsten van strategieën zouden aanpakken.

Hoe factureer u, uw diensten?
Sommige accountants rekenen op uur tarief, anderen rekenen een enorm bedrag per jaar. Vraag de accountant die u van plan bent in dienst te nemen over zijn / haar factureringsprocedures. Het beste is als uw accountant aanbiedt te factureren op basis van verleende geleverde diensten en service (kosten).

Kunt u de namen van uw klanten en referenties opgeven?
Als u recensies van klanten en referenties van klanten raadpleegt, kunt u meer informatie krijgen over de accountant die u inhuurt. Ook kunnen deze beroepsverenigingen u meer vertellen over problemen en klachten tegen die accountant.

Hoe ga u om het werken met meerdere entiteiten?
Als u meerdere instanties heeft, huur dan een accountant in die ze allemaal kan beheren. Deze vraag is erg belangrijk om te stellen, omdat deze vaardigheid niet door alle accountants wordt bezeten.

Welk belasting programma gebruikt u?
Accountants gebruiken meestal Quick Books. Het kan gemakkelijk worden omgezet tussen verschillende accountants. Dus, vraag van de boekhouder over hun hulpmiddelen. Als ze obscure belastingsoftware gebruiken, zal het niet gemakkelijk zijn om over te stappen.

Hoe deelt u informatie?
Accountants hebben meer informatie nodig om u te kunnen helpen bij het zoeken naar boekhouders, die u en hen van extra informatie verleent. Dit kan betrekking hebben op alles, van concept tot artikel. Vraag of ze dit kunnen bieden of niet.

Een goede belastingaccountant helpt u om een maximaal rendement te behalen. Dus denk eraan, als u een accountant inhuurt, moet u al deze vragen stellen om ervoor te zorgen dat u de juiste krijgt.

https://offerte.nl/boekhouder