Milky design
Electronica en Computers

Volg jij de typecursus van Typeapp al?

In dit digitale tijdperk zijn de computer en de tablet niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Zo krijgen kinderen vanaf jonge leeftijd al te maken met computerlessen of lessen op de tablet op school. Spreekbeurten en werkstukken worden tegenwoordig op de computer gemaakt. Hoe handig is het dan om snel te kunnen typen zonder dat je de letters op het toetsenbord hoeft te zoeken? Met de typecursus van Typeapp is dit mogelijk!

De voordelen van een typecursus kinderen

Aan het volgen van een typecursus voor kinderen zitten een hele hoop voordelen:

  • Het grootste voordeel is natuurlijk dat kinderen snel leren typen; zonder cursus halen kinderen gemiddeld 30 woorden per minuut. Met een cursus is dit vaak het dubbele.
  • Tijdens de typecursus leren de kinderen met 10 vingers te typen, zonder naar de letters op het toetsenbord te kijken; ze leren dus blind typen. Hierdoor kunnen ze zich nu beter concentreren op de inhoud van het werk daar het typen een automatisme wordt.
  • Wetenschappers hebben bewezen dat een typecursus kinderen de taalvaardigheid vergroot. Zo leren kinderen foutloos te typen, maken ze minder fouten in taaldictees en worden werkstukken langer.
  • Als laatste voordeel is het bewezen dat het blind typen je voor altijd bij blijft; dit kan weer voordelen opleveren bij het zoeken van werk later.

Typeapp, de typecursus voor kinderen

Typeapp is een online typecursus waarbij je kind al spelenderwijs leert typen. Iedere eerste les van een nieuw spelniveau ga je naar de Typeapp-school. Hier krijg je uitleg over je vingerzetting, typetechniek en zithouding. Ook leer je middels een video hoe je nieuwe letters moet typen. Heb je met succes deze eerste les doorlopen? Dan kan het spel beginnen!! Je moet namelijk het grote schoolfeest organiseren; het moet het mooiste feest ooit worden! En bij een feest hoort verlichting, eten, een dj, uitnodigingen en versiering. Deze koop je in een winkel waar je door middel van je typtalent leuke spulletjes voor het feest kunt vrijspelen. Hoe beter en sneller je de woorden en teksten typt, hoe mooier de levels en het feest worden. Het hangt dus allemaal van jou af! In totaal heeft het spel 12 levels, waarbij je op het eind van ieder level een kleine controle krijgt om verder te kunnen naar het volgende niveau.

Resultaten

De Typeapp is zo gemaakt dat het alle resultaten registreert. In een speciaal resultatenscherm is in het rood te zien wat het gemiddelde is en in het blauw je eigen resultaten. Hierdoor past de Typeapp zich automatisch aan je resultaten aan en zal je laten zien welke letters je nog eens extra moet oefenen. De meeste deelnemers van de typecursus kind hebben hoge resultaten, omdat er online persoonlijk toezicht wordt gehouden op de voortgang. Je krijgt regelmatig feedback op de toets resultaten.

Dyslexie

De typecursus kind is uitermate geschikt voor kinderen met dyslexie. Hoewel kinderen met dyslexie moeite hebben met lezen en schrijven, is het leren typen met de Typeapp totaal geen probleem! Het programma is speciaal aangepast, zodat het oefenen van letters en woorden het woordbeeld verbetert. Wil jij ook graag binnen 12 weken je typediploma halen door middel van het spelen van spelletjes?

https://typeapp.nl