Milky design
Dienstverlening

Wat is psychologie

Psychologie is de studie van de geest en het gedrag volgens de American Psychological Association. Het is de studie van de geest, hoe hij werkt en hoe het gedrag beïnvloed.

De APA voegt daaraan toe “het houdt alle aspecten van de menselijke ervaring in, van de functies van de hersenen tot de acties van naties, van de ontwikkeling van het kind tot ouderenzorg.”
Psychologen en psychiaters werken samen om mensen met mentale gezondheidsproblemen te helpen, maar ze zijn niet volledig hetzelfde.

Een psycholoog  behandelt een patiënt tijdens psychotherapie, helpt hem bij het verbeteren van de symptomen door een verandering van gedrag. De rol van een psychiater, een dokter, focust meer op geneesmiddel voorschrijven en andere interventies om mentale gezondheidsproblemen onder controle te houden.
Wat feiten over psychologie
• Psychologie is de studie van het gedrag en de geest.
• Er zijn verschillende soorten psychologie, zoals een cognitieve, forensische, sociale en ontwikkelingspsychologie.
• Een persoon met een ziekte die de mentale gezondheid beïnvloed kan voordeel halen uit onderzoek en behandeling van een psycholoog.
• Een psycholoog kan een behandeling voorschrijven die focust op de aanpassing van het gedrag.
• Een psychiater is een dokter die meer focust op medisch management van mentale gezondheidsproblemen.
Wat is psychologie?

Het werk van een psycholoog kan gaan van het begeleiden van personen met angsten tot advies geven aan bedrijven over hoe ze betere teams moeten opbouwen.
De geest is erg complex en ziektes die hiermee te maken hebben kunnen erg moeilijk te behandelen zijn.
Gedachtengangen, emoties, herinneringen, dromen, percepties en zo kunnen niet fysiek gezien worden, zoals huiduitslag of een hartdefect.

Terwijl psychische tekenen van mentale gezondheidsproblemen gezien kunnen worden, zoals de plaques die zich ontwikkelen bij de ziekte van Alzheimer, veel psychologie theorieën zijn gebaseerd op observatie van het menselijk gedrag.
Een praktiserende psycholoog zal patiënten ontmoeten, vragen stellen om te achterhalen wat juist de moeilijkheden veroorzaakt en een behandeling aanraden, bijvoorbeeld begeleiding en psychotherapie.

Psychologen kunnen ook andere rollen spelen. Ze kunnen onderzoeken uitvoeren om gezondheidsorganisaties en andere instituten te adviseren over sociale en andere strategieën, kinderen die leermoeilijkheden op school hebben onderzoeken, workshops geven over hoe je pesten kan vermijden, met wervingsteams in bedrijven samenwerken en veel meer.

Bezoek de website van praktijk voor psychotherapie!

https://www.depsycholoog.nl/tilburg/