Milky design
Image default
Bedrijven

De kracht van een instructie filmpje

Elk jaar kiezen meer bedrijven er voor om hun berdrijfsuitingen of producten weer te geven in een animatiefilmpje. Dit zijn korte informatieve filmpjes die geanimeerd zijn met een computer. Ze worden als het ware grafisch vormgegeven. Het kan een onwijs goed hulpmiddel zijn om opvallen en duidelijk jouw boodschap aan je doelgroep weer te geven. Een instructiefilmpje maken door middel van een animatie video kent vele voordelen, hieronder lees je waarom ook jij er een nodig hebt.

De voordelen van een animatiefilmpje

Door gebruik te maken van animatiefilmpjes bespreek je jouw bedrijfsuitingen aan de hand van een video. Hierdoor hoeven jouw klanten enkel een opvallende animatievideo te kijken van enkele minuten, in plaats van grote lappen met tekst door te spitten. Tevens zijn complexe bedrijfszaken vaak lastig uit de leggen door enkel tekst. Door het gebruik van een video worden zelfs deze zaken toegankelijk en begrijpelijk voor al jouw klanten. Hierdoor zullen ze jouw product of dienst niet alleen beter begrijpen, maar misschien ook juist daardoor geïnteresseerd erin zijn. Dit kan dus zomaar je conversie verhogen. Tot slot kun je jouw animatiefilmpje compleet aanpassen aan je huisstijl, zo wordt je herkenbaar en beter onthouden!

Wanneer een instructie filmpje maken

Elk bedrijfsproces kan het best uitgelegd worden via een bepaald medium. Zo kan een bedrijf of evenement het best voorgesteld worden door middel van een video. Informatie kan vaak gemakkelijk via tekst of bijvoorbeeld vloggen worden gedeeld. Complexe zaken, processen of producten kunnen vaak echter het best worden uitgelegd door middel van een animatiefilmpje. Dit kan vervolgens heel goed gebruikt worden binnen het sales team. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een complexe dienst die bedrijven een hoop tijd en geld kan besparen. Om dit volledig uit te leggen is vaak een boekwerk aan instructies nodig. Een kort animatiefilmpje dat daarnaast ook nog eens vermakelijk is kan dit in 2 minuten. Door dit tijdens een salesgesprek te laten zien kunnen potentiële klanten veel makkelijker worden overgehaald.

https://animatievideokoning.nl/instructiefilmpje-maken/