Milky design
Image default
Gezondheid

Hoe kan een ervaren psycholoog in Zutphen je helpen bij burn-out klachten?

Heb jij het gevoel dat je niet alle ballen meer in de lucht kunt houden? Heb je last van spanningsklachten, een gevoel van machteloosheid, vermoeidheid of andere zaken die je in je dagelijks leven op negatieve wijze beïnvloeden? Die zijn feitelijk een uitputtingsreactie van je lichaam. Om te herstellen van een burn-out is een actieve aanpak, eventueel in samenwerking met een psycholoog in Zutphen, noodzakelijk. Tijdige professionele hulp is noodzakelijk om te voorkomen dat de klachten verergeren.

Cognitieve gedragstherapie

Een mogelijke behandeling bij burn-outklachten door de psycholoog in Zutphen is cognitieve gedragstherapie. Hierbij worden jouw gedachten en overtuigingen geanalyseerd en uitgedaagd. Het doel hiervan is je cognities te veranderen, zodat je op een constructievere manier met zaken om kunt gaan en jezelf in de toekomst beter tegen burn-out klachten kunt beschermen. Je leert dus eigenlijk hoe je in bepaalde situaties anders moet reageren. Een ervaren psycholoog in Zutphen vind je bij BrainSpa.

Verschillende behandelingen die los of in combinatie kunnen worden ingezet

BrainSpa bestaat uit een multidisciplinair team van klinisch psychologen, neuropsychologen, toegepast psychologen en (kinder)coaches. Te allen tijde wordt er eerst een analyse uitgevoerd om inzicht te verkrijgen in je sterke punten en je valkuilen. Dat is ook nuttig voor het formuleren van behandeldoelen. Behalve cognitieve gedragstherapie geeft de psycholoog in Zutphen ook nog andere behandelingen, zoals ACT-therapie, neurofeedback, biofeedback en meer. De behandelingen kunnen los van elkaar, maar ook in combinatie worden ingezet.

Functioneer beter in het dagelijks leven

De psycholoog in Zutphen zal starten met een analyse, zodat je innerlijke processen helder in kaart worden gebracht. Aan de hand daarvan wordt het gepaste behandeltraject gekozen. Het doel van ieder traject is het terugdringen van de klachten, zodat je in het dagelijks leven beter kunt functioneren en beter in je vel zit. De duur van het traject is afhankelijk van diverse zaken, waaronder de intensiteit van je burn-out klachten.