Milky design
Image default
Gezondheid

Wanneer is het slim om een maaltijdvervangende shake te gebruiken?

Maaltijdvervangende shakes worden door mensen gebruikt om verschillende redenen. Ze worden gebruikt door bodybuilders tot de gemiddelde sporter. 

Wat zijn maaltijdvervangende shakes?

Een maaltijdvervangende shake is een dieetproduct dat ter ondersteuning is bij het afvallen. Er zijn heel veel verschillende soorten en smaken. Ze kunnen helpen met afslanken en gewichtsbeheersing. 

Afvallen met behulp van maaltijdvervangende shakes

Als er eenmaal per dag een shake wordt gedronken in plaats van een maaltijd, wordt dit gedaan voor gewichtsbeheersing. Wordt er tweemaal per dag een maaltijd vervangen door shakes, wordt er afgevallen. Het dagelijks 1 tot 2 keer nuttigen van een maaltijdvervangende shake zou dus de dagelijks calorie inname moeten beperken. Deze maaltijdvervangende shakes zijn op zo een manier opgesteld dat ze een complete hoofdmaaltijd kunnen vervangen. Het is makkelijker om het aantal calorieën die je binnenkrijgt onder controle te houden, omdat zo een enkele shake een beperkt aantal calorieën bevat. Tijdens het dieet dient er ongeveer 500 kcal minder gegeten te worden om af te vallen. Daarnaast moet er genoeg water en verse groenten en fruit worden gegeten. 

Waar moet op worden gelet bij het aanschaffen van een maaltijdvervangende shake?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel maaltijdvervangende shakes te vinden. Om deze reden moet er aan bepaalde punten aandacht worden gegeven. 

  1. Checken van ingrediënten en voedingswaarden. In sommige shakes zit veel suiker en dit zal erg tegenwerken met afvallen. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de hoeveelheid vezels.

  2. Aan het eiwitpercentage dient ook aandacht te worden gegeven. Als een shake voldoende eiwit bevat, zal dit ervoor zorgen dat er na het nuttigen langer een verzadigd gevoel blijft. Daarnaast zorgen eiwitten voor de instandhouding en herstel van spieren. 

  3. Ten slotte de smaak van de maaltijdvervanger. Tijdens een periode van afvallen zal de shake 1 tot 2 keer per dag worden genuttigd voor een langere tijd. Om deze reden is het belangrijk dat de smaak niet tegen staat.